Patlıcan Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcan mücveri, lezzetli bir atıştırmalık veya ana yemek olarak sunulabilen pratik bir tariftir. İçerdiği sebzeler ve baharatlarla zenginleştirilen bu tarif, damakları şenlendirirken, kolay hazırlanmasıyla da mutfakta zaman kazandırır. Çıtır bir dış yüzey ve yumuşak iç dokusu ile keyifle tüketilir.
Patlıcan Mücveri Tarifi ve Malzemeleri
31 Ağustos 2024

Patlıcan Mücveri


Patlıcan mücveri, yapımı oldukça basit olup, tadı olağanüstü bir lezzet taşır. Mücver harcı içerisine rendelenmiş beyaz peynir de ekleyebilir ve dilediğiniz baharatları kullanabilirsiniz. Bu mücver, fazla yağ çekmez.

Patlıcan Mücveri Malzemeleri


  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet sivri biber
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 çay bardağı kızartma yağı

Patlıcan Mücveri Nasıl Yapılır?


Patlıcan soyulup, 5 mm küp şeklinde doğranır ve tuzlu su içerisinde 15 dakika bekletilir. Ardından yıkanır, süzülür ve suyu gidinceye kadar sıkılır. Domates soyulur, çekirdek yuvaları çıkarılır ve küçük küp olarak doğranır. Soğan çok ince yemeklik doğranır. Sivri biberin çekirdeği çıkarılır ve küçük küp olarak doğranır. Sarımsak kıyılır ve yumurta çırpılır. Tava içerisine zeytinyağı konulup ısıtılır. Üzerine soğan ilave edilip düşük ısıda kavrulur. Ardından biber ve sarımsak eklenerek kavurmaya devam edilir. Üzerine patlıcan eklenip parlak bir görünüm alıp diriliği gidinceye kadar kavrulur. Üzerine domates ve tuz eklenip kavurmaya devam edilir. Ardından harç ocaktan alınarak soğutulur. Üzerine maydanoz, çırpılmış yumurta ve un eklenip karıştırılır. Kızartma yağı tava içerisinde fazlaca kızgın olmayacak şekilde ısıtılır. Yemek kaşığı ölçüsünde harçtan alınarak yağ içerisinde alt üst edilerek kızartılır.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Patlıcan mücveri, farklı lezzetlerle zenginleştirilebilir. Harca rendelenmiş beyaz peynir veya kaşar peyniri eklemek, mücverin lezzetini artırabilir. Ayrıca, baharat olarak karabiber, kırmızı pul biber veya kekik kullanabilirsiniz. Mücverlerin daha çıtır olmasını isterseniz, harcın içerisine bir miktar galeta unu ekleyebilirsiniz. Patlıcanların suyu iyice sıkılmadan harca eklendiğinde mücverler daha yumuşak olabilir, bu nedenle bu adımı atlamamanız önerilir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Yertan 23 Temmuz 2024 Salı

Patlıcan mücveri yaparken patlıcanların suyunu yeterince sıkmayı başaramadım ve mücverlerim yumuşak oldu, sizin de başınıza geldi mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merhaba Yertan,

Patlıcan mücveri yaparken patlıcanların suyunu sıkmak gerçekten önemli bir adımdır. Benim de başıma benzer bir durum gelmişti. Patlıcanların suyunu iyice sıkmak için temiz bir mutfak havlusu ya da birkaç kat kağıt havlu kullanabilirsin. Ayrıca, patlıcanları tuzlayıp bir süre bekletmek de fazla suyun çıkmasına yardımcı olur. Umarım bir dahaki sefere mücverlerin daha kıtır kıtır olur!

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Unsuz Mücver Tarifi ve Malzemeleri
Unsuz Mücver Tarifi ve Malzemeleri
Ispanaklı Mücver Tarifi ve Malzemeleri
Ispanaklı Mücver Tarifi ve Malzemeleri
Mücver Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Mücver Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
Mücver Çeşitleri Türleri ve Özellikleri
Mücver Çeşitleri Türleri ve Özellikleri
Kabaklı Patatesli Mücver Tarifi ve Malzemeleri
Kabaklı Patatesli Mücver Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Fırında Pırasa Mücveri Tarifi ve Malzemeleri
Fırında Pırasa Mücveri Tarifi ve Malzemeleri