Yoğurtlu Kabak Mücver Tarifi
24 Temmuz 2024

Yoğurtlu Kabak Mücver Tarifi


Yoğurtlu kabak mücveri, özellikle yaz aylarında hafif ve lezzetli bir atıştırmalık veya ana yemek olarak tercih edilen, besleyici bir Türk mutfağı tarifidir. Bu tarif, sebzelerin ve yoğurdun mükemmel uyumunu sunar ve sağlıklı bir alternatiftir.

Gerekli Malzemeler

  • 3 adet orta boy kabak
  • 2 adet kuru soğan
  • 2-3 dal yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (kızartma için)
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 8 yemek kaşığı tepeleme dolusu un

Hazırlık Aşamaları

1. İlk olarak tüm malzemeleri iyice yıkayın. Kabakları rendeleyin ve fazla suyunu sıkın.

2. Kuru soğanları ince ince doğrayın veya rendeleyin ve rendelenmiş kabaklara ekleyin.

3. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın ve karışıma ekleyin.

Karışımın Hazırlanması

1. Karışıma tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Ardından unu ilave edin ve tüm malzemeleri iyice karıştırarak özdeşleşmesini sağlayın. Karışımın kıvamı ne çok katı ne de çok sıvı olmalıdır.

2. Teflon bir tavaya sıvı yağı ekleyin ve yağı iyice kızdırın.

3. Bir yemek kaşığı yardımıyla karışımdan parçalar alıp, tavaya koyun. Her iki tarafını da altın rengini alana kadar kızartın.

Sunum ve Servis

1. Kızarttığınız mücverleri bir tabağa alarak fazla yağını kağıt havlu ile alabilirsiniz.

2. Yoğurt ve ezilmiş sarımsağı bir kasede karıştırarak bir sos hazırlayın.

3. Hazırladığınız mücverleri yoğurtlu sos ile servis edin. Üzerine dilerseniz ekstra pul biber serpebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Yoğurtlu kabak mücverini daha sağlıklı bir hale getirmek isterseniz, kızartmak yerine fırında da pişirebilirsiniz. Bunun için, karışımı yağlı kağıt serili fırın tepsisine kaşık yardımıyla dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra yine yoğurtlu sosla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Reyyan

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Kabakları rendeledikten sonra fazla suyunu nasıl sıktınız? Tavada mı yoksa fırında mı pişirmeyi tercih ettiniz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Reyyan,

Kabakları rendeledikten sonra fazla suyunu sıkmak için temiz bir mutfak bezi ya da tülbet kullanabilirsiniz. Rendelediğiniz kabakları bezin ortasına koyup, bezin kenarlarını bir araya getirerek sıkı şekilde döndürün ve bastırın. Bu şekilde kabakların fazla suyunu çıkarabilirsiniz.

Pşirme yöntemine gelince, ben genellikle tavada pişirmeyi tercih ediyorum. Biraz zeytinyağı ekleyerek orta ateşte kabakları kısa sürede pişirebilirsiniz. Ancak fırında pişirmek de gayet lezzetli oluyor, özellikle üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyip kızartırsanız nefis bir tat elde edebilirsiniz. Tercihinize göre her iki yöntem de kullanılabilir.

Sevgiler,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Yoğurtlu Kabak Mücver Tarifi

Yoğurtlu Kabak Mücver Tarifi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pırasalı Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Pırasalı Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Köftesi Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Köftesi Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Diyet Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Diyet Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanak Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Unsuz Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Unsuz Mücver Tarifi ve Malzemeleri