Mücver, herkes tarafından sevilen bir kızartma türüdür. Mücver yapımında birçok sebze kullanılabilir ve sebzelerin çeşitliliği nedeniyle sağlıklı bir kızartma yemeği olarak kabul edilir. Ancak yağda kızartıldığı için, yağlı yiyecekler ile arası iyi olmayan kişiler tarafından tercih edilmeyebilir. Mücver Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Öncelikle, kabakları güzelce yıkayıp ayrı bir kaba alıyoruz. Yıkanmış kabakları orta büyüklükteki rendeyle rendeliyoruz ve rendelenmiş kabakların suyunu sıkıyoruz. Ardından, rendelenmiş kabakları ayrı bir kaba alıyoruz. Bu kaba, 2 adet yumurtayı kırıp, ince ince doğranmış soğan ve maydanozları ekliyoruz. Unu da ilave ediyoruz. Sonrasında yeterince tuz, karabiber, pul biber ve isteğe bağlı diğer baharatları ekleyerek karışımın kıvamını ayarlıyoruz. Karışımın fazla katı olmamasına dikkat ediyoruz. Bu karışımın fazla bekletilmemesi gerekir çünkü kabaklar sulanabilir. Tava içerisine yağı ekleyip kızdırıyoruz ve kızgın yağa bir kaşık yardımıyla hazırlanan malzemeyi küçük parçalara ayırarak bırakıyoruz. Mücverleri güzelce arkalı önlü kızartıyoruz. Kızaran mücverleri bir kağıt havlu üzerine çıkararak fazla yağını süzüyoruz. Hazırlamış olduğumuz mücverleri güzel bir sunum yaparak servis ediyoruz. Afiyet olsun. |