Oktay Usta Kabak Mücveri Kabak mücveri hazırlama aşaması yaklaşık olarak 15-20 dakika sürmektedir. Pişirme süresi ise 10 dakika almaktadır. Hazırlanmış olan mücver, dört kişiliktir. Mücver İçin Kullanılan Malzemeler
Yoğurt Sosu İçin Kullanılacak Malzemeler
Oktay Usta Kabak Mücveri Nasıl Yapılır? Hazırlamış olduğunuz kabakları iyice yıkayın ve rendenin orta büyüklükteki kısmıyla rendeleyin. Ardından rendelediğiniz kabakların suyunu süzerek bir kaba alın. Dereotu ve maydanozları iyice yıkayıp ince ince kıyın. Ayrıca, kuru soğanları soyup ince ince doğrayın ve bunları da rendelemiş olduğunuz kabağın üzerine ekleyin. Ununu ekleyerek yumurtayı da katın. Bu karışıma tuz, karabiber ve pul biber gibi baharatları ekleyip güzelce karıştırın. Mücverleri kızartmak için hazırladığınız tavaya yağı ekleyip iyice kızdırın. Kızgın yağa karışım olarak hazırladığınız mücverleri bir yemek kaşığı yardımıyla alarak yavaşça tavanın içine bırakın. Mücverleri arkalı önlü iyice kızartarak bir tabak içerisine alın ve yenmek üzere sunuma hazırlayın. Afiyet Olsun Kabak mücveri, özellikle yaz aylarında hafif ve lezzetli bir atıştırmalık olarak tercih edilebilir. Yoğurt sosu ile birlikte servis edildiğinde tadı daha da zenginleşir. Oktay Usta’nın tarifleri, malzemelerin doğru oranlarda kullanılması ve pişirme tekniklerinin doğru uygulanması ile her zaman lezzetli sonuçlar elde etmenizi sağlar. Bu tarif, kabak mücverinin yanı sıra farklı sebzelerle de denenebilir ve kişisel zevklere göre uyarlanabilir. Afiyet olsun! |
Serva
23 Temmuz 2024 SalıKabak mücverini hazırlarken kabakların suyunu nasıl daha etkili bir şekilde süzebilirim? Ayrıca, tavada kızartırken mücverlerin dağılmaması için nelere dikkat etmeliyim?
Cevap yazAdmin
23 Temmuz 2024 SalıServa,
Kabakların suyunu daha etkili bir şekilde süzebilmek için rendeledikten sonra temiz bir mutfak bezi veya tülbent kullanabilirsin. Rendelediğin kabakları bu bezin içine koyup sıkıca sararak suyunu iyice sıkabilirsin. Bu yöntemle kabakların fazla suyunu daha iyi almış olursun.
Mücverlerin tavada dağılmaması için dikkat etmen gereken birkaç nokta var. İlk olarak, karışımın kıvamının doğru olduğundan emin olmalısın. Karışım çok sulu olursa, mücverler dağılabilir. Bu yüzden, rendelediğin kabakların suyunu iyi süzdüğünden emin ol ve karışıma yeterli miktarda un ekle. Ayrıca, yumurta eklemek de bağlayıcı olarak işlev görür, bu yüzden karışıma yeterli miktarda yumurta koymalısın.
Tavada kızartırken, yağın yeterince kızgın olduğundan emin ol. Soğuk yağda mücverler daha fazla yağ çeker ve dağılma riski artar. Mücverleri tavaya koyarken de fazla büyük yapmamaya özen göster, küçük ve ince mücverler daha kolay pişer ve dağılma riski azalır.
Afiyet olsun!