Tavada Mücver Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Tavada Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Tavada mücver, daha az yağlı ve daha hafif bir şekilde tüketmek isteyenler için ideal bir tariftir. Hem sağlıklı hem de lif deposu olan bu tarif, özellikle diyet yapanlar için mükemmel bir seçenektir. Kabak, bağırsakları çalıştırıcı ve kabızlığı giderici özellikleriyle bilinir. Mücverin lezzetiyle birleştiğinde ise tadına doyum olmaz. Çocuklara yanında yoğurtla sunabileceğiniz besleyici ve sağlıklı bir tarif olan tavada mücver, ana yemeklerden önce ara sıcak olarak da ikram edilebilir. Sıcak bir yaz günü karpuzla birlikte ana öğün olarak tüketilebilir. Kısacası, her yemeğin yanına yakışacak türden bir tarif. Üstelik yapması da oldukça kolay ve pratiktir. İnanın bu mücveri yemenin börek yemekten hiçbir farkı yok, o kadar iddialı yani.

Tavada Mücver İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 adet orta boy kabak
  • 1 adet orta boy kızartmalık patates
  • 1 adet küçük havuç
  • 1 adet orta boy yemeklik soğan
  • 5-6 sap maydanoz
  • 5-6 sap dereotu
  • 5 sap yeşil soğan
  • 2 adet orta boy yumurta
  • 4 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Damak tadınıza göre karabiber
  • Damak tadınıza göre kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Damak tadınıza göre tuz
  • Yarım kahve fincanı sıvıyağ
  • 5 kaşık ezilmiş beyaz peynir
Tavada Mücver Nasıl Yapılır?

Kabak, patates ve havuçları güzelce yıkadıktan sonra rendenin kalın tarafı ile rendeleyin. Karışımı bir tülbendin içine koyarak suyunu iyice sıkın. Eğer sulu kalırsa içi cıvık olur ve istediğimiz lezzeti elde edemeyiz. Hepsini çukur bir kaba alın ve yemeklik kuru soğanı rendenin ince tarafından rendeleyin. Yeşillikleri (maydanoz, dereotu ve yeşil soğan) yıkayıp incecik doğrayın. Buğday unu, yulaf ezmesi, kabartma tozu ve baharatları ekleyin. Karışıma yumurtaları da kırdıktan sonra ezilmiş beyaz peynir ve sıvıyağı ekleyerek hepsini güzelce karıştırın. Büyük boy bir teflon tavanın tabanını yağlayın ve karışımı düzgünce yayın. Kısık ateşte önce bir yüzünü sonra çevirerek diğer yüzünü pişirin. Servis tabağına alıp yanında yoğurtla servis edin.

Ekstra Bilgiler ve Püf Noktaları
  • Mücverin daha çıtır olması için karışıma biraz mısır unu ekleyebilirsiniz.
  • Karışımı hazırladıktan sonra 10-15 dakika dinlendirirseniz, malzemeler birbirine daha iyi karışır ve lezzeti artar.
  • Farklı bir aroma katmak isterseniz, karışıma biraz rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.
  • Mücveri daha sağlıklı hale getirmek için beyaz un yerine tam buğday unu veya yulaf unu kullanabilirsiniz.
  • Yanında yoğurtlu sos veya sarımsaklı yoğurt ile servis ederek lezzetini artırabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sade Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Sade Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sebzeli Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Kabak Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Patates Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Patates Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Mücver Kaç Kalori?

Mücver Kaç Kalori?

Fırında Ispanaklı Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Ispanaklı Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mücver Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mücver Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karnıbahar Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Karnıbahar Mücveri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yağsız Mücver Tarifi ve Malzemeleri

Yağsız Mücver Tarifi ve Malzemeleri