Patates Mücveri
Patates mücveri, Patates her haliyle sevilen ve her şeye çok yakışan bir sebzedir. Bunun yanında mücver zaten kendi başına efsaneyken, bir de patates olunca içinde tadı bir başka oluyor. Mücvere çok yakışıyor. Meze olarak da yemeklerin yanında servis edilebilir.
Patates Mücveri için Malzemeler (4 Kişilik)- 4 tane orta boy patates
- İçine 1 kabak rendesi de ekleyebilirsiniz.
Damak tadına ve arzuya göre
- 1 adet orta boy soğan
- Yarım demet soğan
- Karabiber
- Pul biber
- 1 tane yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- Tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
- 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Patates Mücveri Nasıl Yapılır?
Derin bir kap alıp, rendelediğiniz patates, soğanlarımızı ve kaşar peynirini içine koyuyoruz. Bunun ardından üzerine ince ince doğradığımız maydanozu da ilave ediyoruz. Diğer malzemeleri de birer birer ilave ediyoruz ve bu karışımı iyice karıştırıyoruz. Bir tavaya yağımızı koyuyoruz. Yağ kızarana kadar bekliyoruz. Hazırlamış olduğumuz karışımdan kaşık kaşık alıp kızaran yağın içine bırakıyoruz ve kızartmaya başlıyoruz. Bir tarafı iyice kızarınca diğer tarafını çeviriyoruz. Kızarmadan çevirirseniz dağılabilir. Spatula yardımı ile çevrilip çevrilmeyeceğini kontrol edelim. İki tarafı kızaran çıtır çıtır mücverimizi havlu kâğıdın üzerine alıp fazla yağından kurtulun ve servis edin.
Afiyet olsun.
19.01.2024 13:24:44
Patates Mücveri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|