Kabak Mücveri Nasıl Yapılır

Kabak mücveri nasıl yapılır, Anadolu yemeklerinden biri olan kabak mücveri çoğu şehrimizde yapılan ara sıcaklardan biridir. Fazla zorlanmadan kısa sürede yapıp lezzetine doyacağımız bir lezzettir kabak mücveridir. Bu sayede eğer kabağı sevmeyen biri bile kabağı sever hale gelecektir bu yemeği yedikten sonra sizden tarifini bile isteyecektir.
Mücver yağı çektiği için kimi kişilere biraz yağlı ağır gelebilmektedir. Birçok sebzenin mücveri yapılmaktadır ve hemen hemen aşağıdaki malzemeler değişmemektedir. Sağlık açısından hafif bir mücver isterseniz malzemelerinizi hazırlayıp fırın tepsisine döşeyerek fırında da pişirerek kalori miktarını düşürebilirsiniz. Ancak ben bu defalık yağda kızarttım ve yağını çelmesi için kızaran mücverleri kâğıt havlunun üzerine koydum. Kabak mücverini hazırlarken kabaklarınızı, isterseniz robottan geçirebilir ister rendeleyip içine tercih ettiğiniz baharatları ilave ederek tadını zenginleştirebilmek size kalmış. İsterseniz aynı hamur harcına değişik bir aroma katmak için birer tane havuç veya patates ilave edip daha çok çeşitli bir kabaklı mücver hazırlayabilirsiniz. Bu sayede lezzetli zengin bir kabak mücveri yapmış olursunuz.

Kabak mücverinin malzemeleri

  • Üç adet orta büyüklükte kabak
  • İki adet kuru soğan
  • Bir yumurta
  • Bir çay kaşığı kabartma tozu
  • Dört ve beş yemek kaşığı un
  • Tuz ve karabiber dilerseniz pul biber kullanabilirsiniz.
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu ile maydanoz
  • Kızartmak için sıvı yağı kullanabilirsiniz.

Kabak mücverimizin yapılışı kâğıdı kalemi hazırlayın bu tarifi kaçırmayın sakın


Kabakları ince ince rendeleyip sıkıyoruz ve sıktıktan sonra suyunu süzüyoruz ve ardından bir tabağa alıyoruz. İçine bir yumurtayı kırıp ince doğranmış dereotunu soğanı ve maydanozu ekleyip unu da ekliyoruz. Daha sonra teker teker karabiber, tuz ve kabartma tozunu ilave edip çok koyu sert kıvamlı olmayan bir hamur hazırlamış oluyoruz. Hamuru bekletmiyoruz yoksa kabaklar sulanabilir bu da yemeğin tadını bozar hiç iyi olmaz bu yüzden fazla bekletmeden yapışmaz tavada kızdırdığımız yağa kaşık yardımıyla harcımızdan döküp biraz bastırıyoruz düzleştirerek ve iki yönünü da güzelce kızartmaya başlıyoruz. Kızaran kabak mücverlerin yağını emmesi için kâğıt havlu üzerine alıp çok geçmeden servis yapıyoruz.

Afiyet bal şeker olsun.
19.01.2024 08:44:14
Kabak Mücveri Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kabak Mücveri Nasıl Yapılır Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kabak Mücveri Nasıl Yapılır"
Herkes gibi ben de kabak mücveri yemeye bayılırım. Sürekli annemi yaptığı için Nasıl yaptığını yapıldığını açıkçası hiç merak etmedim. Fakat İş başa düşünce nasıl yapılacağı konusunda kara kara düşünmeye başladım. Kabak mücveri yapmam için almam gereken malzemeler nelerdir? Kabak mücverinin yapılışı ve hazırlanışı nasıldır? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Yasemin . 29.09.2018 11:16:22

Kabak Köftesi Mücver

Kabak köftesi mücver, rendelenmiş kabakların yumurta, un, karabiber, tuz, dereotu ile yoğurulup hazırlanması, bunun ardından kızgın yağa avuç içi büyüklüğünd...
Devamını Oku

Unsuz Mücver Tarifi

Unsuz Mücver Tarifi, çok lezzetli bir tariftir. Diyet yapan insanların tercih ettiği unsuz mücverin yapılışı da çok basit ve pratiktir. Kalorisi de az olan b...
Devamını Oku

Mücver Fırında

Mücver Fırında, Kimi zaman patatesli kimiz zamanda kabaklı olarak sofralarımızda yer edinen mücver hem doyurucu hem de zararsız bir besindir tabi ki mücveri ...
Devamını Oku

Mücver Nasıl Yapılır

Mücver Nasıl Yapılır, Mücver herkes tarafından sevilen bir kızartma türüdür. Mücver yapımında birçok sebze kullanılabilir. Mücver içeriğinde sebze çeşit...
Devamını Oku

Oktay Usta Kabak Mücveri

Oktay Usta Kabak Mücveri, Kabak mücveri hazırlama aşaması olarak 15 - 20 dakika almaktadır. Pişirme ise 10 dakikamızı almaktadır.Ya...
Devamını Oku

Sebzeli Mücver

Sebzeli Mücver, içeriği zengin sebzelerle oluşturulan bir tür kızartma yemeğidir. Bu mücver türü Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti olmuştur. Geçmiş zamanda...
Devamını Oku

Fırında Kabak Mücver

Fırında Kabak Mücver, yağda kızartılmış olarak hazırlanan mücvere göre daha az miktarda yağ içerir. Yani yağ yok denecek kadar az kullanılır. Herkes bu mücve...
Devamını Oku

Mücver

Mücver, bazı sebzelerin ve yeşilliklerin karışımıyla oluşturulan bir köfte türüdür. Mücver genel olarak ara sıcak olarak yemeye sunulan ve afiyetle yenilen b...
Devamını Oku

Kabak Mücver

Kabak mücver, lezzetli bir tarif olmakla birlikte yapımı kolay bir köfte türüdür. Bu köfte türü kızartılarak yapılır ve yapım aşaması oldukça basittir. ...
Devamını Oku

Fırın Mücver

Fırın mücver genel olarak az yağ içerdiği için diyet yapanların tercihi olmaktadır. Fırın mücver bizim kültürümüze çok eskilerden beri girmiştir. Bu k...
Devamını Oku

Diyet Mücver

Diyet mücver, genel olarak diyet yapan kişilerin ara ara tüketebileceği bir kızartma köfte türü olup fazla yağ içermemektedir. Fazla yağ içermediğinden ve öz...
Devamını Oku

Fırında Patates Mücveri

Fırında Patates Mücveri, afiyetle yenilebilen bir tattır. Bolca patates ve içeriğinde bazı değişik yeşilliklerde eklenerek yapılan fırında patates mücve...
Devamını Oku

Karnıbahar Mücveri

Karnabahar mücveri, hemen hemen herkesin severek yaptığı bir tariftir. Yöresi hakkında bilgi kaynaklarda mevcut değildir. Fakat çeşitli baharat ve malzemeler...
Devamını Oku

Ispanak Mücveri

Ispanak mücveri demir içerikli olup mücverler içerisindeki en üst yerini korumaktadır. Ispanak mücveri toplumumuzca tüketilmekte olduğu gibi şifa kaynağı old...
Devamını Oku

Patates Mücveri

Patates mücveri, Patates her haliyle sevilen ve her şeye çok yakışan bir sebzedir. Bunun yanında mücver zaten kendi başına efsaneyken, bir de patates olunca ...
Devamını Oku

Patlıcan Mücveri

Patlıcan mücveri, yapımı oldukça basit, tadımı ise olağan üstü bir lezzet taşır patlıcan mücverinin. Mücver harcı içerisine rendelenmiş beyaz peynirde konula...
Devamını Oku

Pırasa Mücveri

Pırasa mücveri, pırasa soğan ve sarımsak ile akraba sayılabilecek bir sebzedir. Pırasada birçok sebzede olduğu gibi bol miktarda C, K ve B vitaminlerine...
Devamını Oku

Pirinçli Mücver

Pirinçli mücver, pirinç buğdaygillerden olan doyurucu ve besin değeri yüksektir. Pirinç bol su içinde yetişir. Genelde dünya nüfusunun birçoğu beslenmed...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Patates Mücveri
Patlıcan Mücveri
Kabak Mücveri Nasıl Yapılır
Pırasa Mücveri
Pirinçli Mücver
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024