- Yarım kilogram kabak
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet yumurta
- 3-4 yemek kaşığı un (Kıvamına göre)
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu (İsteğe göre)
- 1 su bardağı sıvı yağ
Fırında Mücver Yemeği Nasıl Yapılır?
Kabakları suda güzelce yıkıyoruz. Kabak soyucusu ile incecik soyuyoruz. Eğer kabak taze süt kabağı ise soyulmadan da rendelenir. Kuru soğanın kabuklarını soyup suda yıkıyoruz. Yıkanan soğanları kabakların üzerine rendeliyoruz. 2 adet yumurtamızı üzerine ilave ediyoruz ve hepsinde 1 tatlı kaşığı olmak şartıyla tuz, karabiber, pul biber ve kuru naneyi ekliyoruz. 1 tutam maydanoz ve dereotunu ince ince kıyıyoruz. Doğranmış olan yeşillikleri de ekledikten sonra üzerine yarım çay bardağı karbonat ekliyoruz. Boza kıvamından daha az koyu olacak kadar un ilave ediyoruz. Bütün malzemelerimizi karıştırdıktan sonra ateşimizin başına gidiyoruz.
Yayvan bir tava alıp tavaya ocağın üzerine koyuyoruz orta ateş halinde tavaya sıvı yağımızı döküyoruz. Kızmış olan yağ üzerine kaşık yardımıyla karışımı azar azar döküyoruz. Tabağa havlu kâğıt seriyoruz ve kızarmış olan mücverleri havlu kâğıdın üzerine koyuyoruz fazla yağı emdirmek için. Bir de küçük kek kalıplarına karışımı doldurup 180 derecelik fırına 40 dakika bir süre içerisinde mücverleri fırınlıyoruz. Fırından çıkan mücverler çıtır çıtır bir lezzet kazanmış oluyorlar. Mücverleri kek kalıplarından çıkartıp servis tabaklarına koyuyoruz ve servis edebiliriz.
Afiyet olsun.
Puf Noktaları
Eğer mücveri tavada yapıyorsanız yağınızı 1-2 damla kadar koyun her kızarttığınızda tekrar tekrar ilave edin ve kızartma esnasında kaşıkla ortasına bastırarak kızartın.
Eğer fırında yapıyorsanız bütün hepsinin üzerine kurdan batırarak yapınız ve dakikası bitince hemen almayınız 10 dakika kadar fırında bekletiniz.