Mücver yapımı, aslında oldukça kolaydır. Evdeki kabak, patates, ıspanak gibi sebzelerle lezzetli bir mücver yapabilirsiniz. Bir anlamda buna sebze köftesi de diyebilirsiniz. Sebzelerin rendelenerek dereotu, maydanoz, karabiber, nane gibi yeşillik ve baharatlarla, yumurta ve unla birlikte harmanlanmasıyla hazırlanan tercihen kızartma yoluyla pişirilen bir tariftir.
Diyet yapanlar fırında mücver yapımını deneyebilir. Genellikle yardımcı yemek olarak servis edebileceğiniz mücverin yanına en fazla yakışan ise yoğurttur. Kızartma yapıldığı için yoğurtla birlikte tüketilmesi tavsiye edilir. Eğer mücver yapımı nasıl olur, nasıl yapabilirim diye merak ediyorsanız tarifimize uyarak akşama mücver servisi yapabilirsiniz. Hemen işe girişelim isterseniz. Kolay gelsin.
Mücver yapımına ayıklanmış kabakları rendeleyerek başlayın. Kabaklar bir kâsede beklerken, başka bir yere kuru soğanları incecik doğrayın. Taze soğanları, maydanoz ve dereotunu da ince kıyın. Bunlara karabiberi, kuru naneyi, tuzu ilave edin.
Rendelenmiş kabakların suyunu elinizle iyice sıkarak malzemelerin içine ilave edin. İçine yumurtayı kırın. Malzemeleri iyice karıştırın. En son olarak unu içine koyarak mücverin karışımını tamamlayın. Tavada Ayçiçek yağını kızdırmaya başlayabilirsiniz. Kızgın yağa kaşıkla aldığınız mücver harcını köfte şekli vererek koyun. Bundan sonra ocağın ayarını orta dereceye alabilirsiniz. Böylece mücverlerin içi de rahatlıkla pişer. Her iki tarafı kızaran mücverleri servis tabağına alabilirsiniz. İsterseniz altına kâğıt havlu koyarak mücverin fazla yağını alabilirsiniz. Bütün mücverler pişince servisinizi yapabilirsiniz. Mücver yapımı işte bu kadar kolay oluyor. Ancak lezzeti gerçekten güzel oluyor. Bu çocuklarınıza sebzeleri sevdirmenin kolay bir yoludur. Denemenizi tavsiye ederiz.
Afiyet olsun.