{ "title": "Yumurtasız Mücver", "image": "https://www.mucvertarifi.gen.tr/images/Yumurtasiz-Mucver-66.JPG", "date": "19.01.2024 12:40:58", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Yumurtasız mücver, mücveri seven ama yumurtayı sevmeyenler için ya da yumurta yemesi sakıncalı olan kişileri için ideal bir tariftir. Mücverin malzemeleri içinde kullanılan yumurta lezzet vermesinin dışında, karışımı toparlama amacıyla kullanılır. Pişerken dağılmamasına yardımcı olur. Eğer yumurtasız mücver yapmayı isterseniz içine koyacağınız unun miktarını biraz arttırmanız yeterli olacaktır. Bu sayede lezzetli bir mücver yiyebilirsiniz. Yapacağınız mücverin lezzetinde hiçbir değişiklik olmaz. Emeklerinizin karşılığını böyle de alabilirsiniz. Aynı tarifi patates, ıspanak gibi sebzelerden yaptığınız mücver içinde uygulayabilirsiniz. Malzemelerimiz hazırsa hemen işe girişebiliriz. Hepinize kolay gelsin.

Yumurtasız mücver için gereken malzemeler
Yumurtasız mücver nasıl yapılır?

Mücver için kullanacağımız tüm sebzeleri yıkayıp, kurulayalım. Önce kabakların kabuklarını soyup, rendeleyelim. Bunları bir kâsede bekleterek suyunu salmasından sonra elimizle sıkarak mücveri hazırlayacağımız kâseye alalım. Bunun içine taze soğanları incecik doğrayalım. Kuru soğanları tercihen rende yapalım. İsteyen robotta ince çekebilir. Dereotu ve maydanozları da doğrayalım. Yumurtasız mücver için kullanacağımız karabiberi, nane ve kırmızı pul biberi ilave edelim. İçine biraz da tuz koyalım. Şimdi unu azar azar ilave ederek, bütün malzemeleri karıştıralım. Yumurta kullanmadığımız için malzemeleri toparlayacak olan undur. Bu nedenle verdiğimiz ölçü az olursa, biraz daha un ekleyebilirsiniz. Her şey hazırsa tavanın içinde sıvı yağı kızdırmaya başlayalım. Kaşık yardımıyla mücverden biraz alarak tavaya koyalım. Yemek kaşığının ölçücü mücver için yeterlidir. İçi de dışı da böyle iyi pişer. Pişenleri altına kâğıt havlu açılan servis tabağına alabilirsiniz. Yumurtasız mücver yanında yoğurtla birlikte servis edilebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }