{ "title": "Yoğurtlu Kabak Mücver Tarifi", "image": "https://www.mucvertarifi.gen.tr/images/yogurtlu-kabak-mucver-tarifi.gif", "date": "20.01.2024 00:47:59", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "
Yoğurtlu Kabak Mücveri, lezzetli ve hafif bir tariftir.

Yoğurtlu kabak mücveri için gerekli olan malzemeler
Yoğurtlu kabak mücveri nasıl yapılır?

Yoğurtlu kabak mücveri ilk olarak malzemelerin iyice yıkanmasıyla başlanır kabaklar yıkandıktan sonra bir kaba rendelenmek için alınır kabaklar rendelendikten sonra suyu süzülerek başka bir kaba alınır. Kabuğu soyulmuş olan kuru soğanlar ufak ufak doğranır ya da rendelenir ve kabakların bulunduğu kaba eklenir.

Yeşil soğan, maydanoz ve dereotu ince ince kıyılarak hazırlanır ve kaba bunlar da karıştırılır sonrasında bu kabın içerisine pul biber, karabiber, un, tuz da eklenerek karıştırılır ve iyice özdeşleştirilir. Kıvamı iyi ayarlanıp fazla katı olmaması gereklidir. Bu malzemeler karıştıktan sonra hazırlanmış olan tavaya bir miktar yağ eklenerek yağ iyice kızdırılarak kızdırılan yağa bir yemek kaşığı yardımıyla malzemeden bir miktar alınır ve arkalı önlü kızartılmak üzere değiştirilir. Kızartılan bu mücverler bir tabağa alınarak soğumaya bırakılır.

Yoğurt ve sarımsakla bir sos elde edilir ve mücverler bu sosla sunuma hazır hale getirilir. Afiyetle yemeniz için sunum yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }