{ "title": "Yağsız Mücver", "image": "https://www.mucvertarifi.gen.tr/images/Yagsiz-Mucver-78.jpg", "date": "21.01.2024 11:45:34", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "Yağsız Mücver, genelde kabak kullanılarak yapılsa da farklı sebzeler kullanılarak da yapılabilir. Diyet yapanlar ve sağlıklı beslenmek isteyenler için mükemmel bir alternatiftir. Ayrıca vejetaryen tarzı beslenen kişilerinde favorisi olacak yağsız mücver, kahvaltılarda, öğle ya da akşam yemeklerinde tüketilebilir. Çocuklar içinde sağlıklı bir atıştırmalık olarak tercih edilebilir. Garnitür olarak da tercih edebileceğiniz yağsız mücver tarifini biz kabakla hazırlayacağız. Siz patates, ıspanak gibi sebzelerde tercih edebilirsiniz. Yağsız mücver tarifine hep birlikte göz atalım.

Yağsız mücver için gerekli malzemeler
Yağsız mücver nasıl yapılır?

Yağsız mücver için öncelikli olarak kabaklar yıkanır. Kabakların kabuğu kazınmadan derin bir kabın içine rendelenir. Kuru soğanın kabukları soyulduktan sonra rendelenen kabakların üzerine rendelenir. Malzemelerin üzerine yumurtalar ilave edilir. Yeşil soğan ayıklanıp yıkandıktan sonra ince olacak şekilde doğranır. Kabın içine alınır. Aynı şekilde dereotu ayıklanıp yıkanarak doğranıp, malzemelere eklenir. Tuz, karabiber ve kırmızı biber eklendikten sonra ölçülü bir şekilde un ilavesi yapılarak karıştırılır. Karışım boza kıvamında olmalıdır. Tava ocağa alınarak ısıtılır. Peçete hafif yağa batırılarak tavanın hafifçe her tarafı yağlanır. Hazırlanan karışımdan tavaya bir yemek kaşığı yardımıyla alınarak dökülür. Kenarları kaşıkla düzeltilerek arkalı önlü kızartılır. Mücverin ince olması için tavaya alındıktan sonra kaşığın tersiyle bastırılması gerekir. Tüm harç bitene kadar aynı şekilde kızartılarak havlu kâğıt serilmiş servis tabağına alınır. Yapımı oldukça basit olan yağsız mücver, yağsız kızardığı için tercihen soğuk ya da sıcak tüketilebilir.

Afiyet olsun.

" } ] }