{ "title": "Tepside Mücver", "image": "https://www.mucvertarifi.gen.tr/images/Tepside-Mucver-51.jpg", "date": "19.01.2024 15:31:21", "author": "sonay yıldız", "article": [ { "article": "Tepside mücver, mücverin yapımı kolay olduğu gibi besleyici bir yemektir. Aslında tepside mücver hem yemek hem de çayın yanında yenilen harika bir lezzettir. Özellikle yapımında kabak en çok tercih edilir. Tepside mücver kabak sevmeyenler içinde bir alternatif yiyecektir. İsteğe bağlı olarak patates ve diğer sebzelerde kullanılmaktadır. Özellikle bazı çocuklara kabak yedirmek çok zordur. Tepside kek gibi yapıldığında bütün çocukların severek yedikleri bir yemek veya atıştırmalık olacaktır. Ayrıca arkadaş toplantılarında da çayın yanına ikram ederek farklı bir lezzet oluşturabilirsiniz.

Tepside mücver için gerekli olan malzemeler
Tepside mücver nasıl yapılır?

Öncelikle tepside mücver yapmak için uygun bir kap içerisine üç- dört adet kabağı rendeleyip fazla suyunu sıkıyoruz. Daha sonra yumurta, sıvı yağ, ince ince doğradığımız dereotu ve maydanozu ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra beyaz peyniri diğer karışımın içerisine rendeliyoruz. Hazırladığımız bu karışıma tuz, karabiberi ekleyerek katı bir kek kıvamına gelecek şekilde yavaş yavaş un ekleyerek karıştırıp yağladığımız tepsiye döküyoruz. Hazırlamış olduğumuz tepside mücver önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. İlk sıcaklığı geçtikten sonra servis yapıyoruz.
" } ] }