{ "title": "Tavuklu Mücver Tarifi", "image": "https://www.mucvertarifi.gen.tr/images/Tavuklu-Mucver-Tarifi-33.jpg", "date": "19.01.2024 23:39:38", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Tavuklu mücver tarifi, mücver farklı sebzelerden yapılan, içerisine birçok malzeme giren bir çeşit köftedir. Mücverin farklı yapılışları ve çok fazla çeşitleri vardır. Kabak mücver, ıspanak mücver, havuç mücver, sebzeli mücver, patatesli mücver, kıymalı mücver, tavuk mücver bu çeşitlerden bazılarıdır. Mücver hem pratik hem de lezzetli bir köftedir. Yapımı çok kolaydır. Özellikle akşam sofralarında sofrayı süsleyen bir lezzettir. Mücver tavada ya da fırında yapılabilir.

Tavuklu mücver tarifi malzemeleri
Tavuklu mücver tarifi nasıl yapılır?

İlk olarak bir tencereye su koyulur ve tavuklar haşlanmaya bırakılır. Patatesler ve havuçlar soyulur ve küp-küp doğranır. Tavuk göğsünün haşlanmasına yakın içerisine doğranmış patatesler ve havuçlar da koyulur ve haşlama işlemine devam edilir. Tavuk göğsü haşlandıktan sonra tavuklar el ile ince ince didiklenir. Bir kabın içerisine didiklenmiş tavuk göğsü, haşlanmış patates, ince kıyılmış maydanoz, mısır, havuç ve bezelye koyulur ve karıştırılır. Daha sonra içerisine arzuya göre istenilen miktarda tuz ve karabiber eklenir. Fırın tepsisi yağlanır ve biraz un serpilir ya da bunun yerine yağlı kâğıt koyulur. Hazırlanmış olan karışım tepsinin tamamına yayılır. Bir tavada tereyağı eritilir ve un kavrulur. Tavuk suyu da ilave edilir. İstenilen miktarda içerisine tuz ve karabiber atılır. Hazırlanan sos fırın tepsisindeki karışımın üzerine dökülür. Rendelenmiş olan kaşarda serpildikten sonra ısıtılmış fırına verilir ve pişirilir. Piştikten sonra sıcak bir şekilde servis edilir.
" } ] }