{ "title": "Sebzeli Mücver", "image": "https://www.mucvertarifi.gen.tr/images/sebzeli-mucver.gif", "date": "20.01.2024 00:54:06", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Sebzeli Mücver, içeriği zengin sebzelerle oluşturulan bir tür kızartma yemeğidir. Bu mücver türü Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti olmuştur. Geçmiş zamandan günümüze kadar gelebilen mücver oldukça lezzetli olup içerdiği bolca sebzeler sayesinde vitamin kaynağıdır. Evimizde bulunan her sebzeyle kolayca mücver yapılabilir ve bu mücver çok lezzetli olmakla birlikte kolayca vaktinizi almadan kısa bir sürede sunuma sunulur.

Mücver yapımında ilk olarak kullanılacak malzemeler hazırlanır. Bu malzemeler arasında belirtmiş olduğum gibi uygun görülen tüm sebzeler kullanılabilir. Biz mücverimize aşağıdaki malzemelerle başlayalım çünkü elimizde bulunan malzemeler.

Sebzeli mücver yapımında kullanılan malzemeler
Bunlara ek olarak kullanılan malzemeler ise un, tuz, karabiber, pul biber gibi baharat türleridir.

Sebzeli Mücver Nasıl Yapılır?

Hazırlamış olduğumuz bu malzemeleri teker teker iyice yıkayarak işe koyulmaktayız. Yıkamış olduğumuz malzemelerden ilk olarak kabağı güzelce rendeliyoruz ve ardından kabağın suyunu süzerek başka bir kaba alıyoruz soymuş olduğumuz patatesleri ve havuçları da rendeden geçirerek ve kabakta yapmış olduğumuz gibi suyunu süzerek kabağın bulunduğu kaba alıyoruz. Sonrasında maydanoz, yeşil nane ve dereotunu ince ince kıyıyoruz bunu da o kaba ekliyoruz. Bu malzemeleri güzelce karıştırarak üzerine yumurtaları kırıyoruz ve tuzu, unu, karabiberi, pul biberi de ekliyoruz iyice karıştırarak birbiriyle özdeşleştiriyoruz. Hazırlamış olduğumuz bu karışımı kızartmak için tavaya sıvı yağ ekliyoruz iyice kızgınlaşan tavadaki yağa bir yemek kaşığı yardımıyla mücveri alarak bir miktar tavaya koyuyoruz.

Mücverleri iyice arkalı önlü olarak kızartarak sunuma hazırlıyoruz afiyetle yiyebiliriz.
" } ] }