Pirinçli mücver, pirinç buğdaygillerden olan doyurucu ve besin değeri yüksektir. Pirinç bol su içinde yetişir. Genelde dünya nüfusunun birçoğu beslenmede pirinci tüketmekte. Pirinç sulak çeltik alanlarda yetiştirildiğinden dolayı sıtma hastalığına neden olduğundan yetiştirilme alanı Türkiye'de genel dardır bu durumdan bazen yurt dışında pirinç temin edilir. Pirinç sofralarınızda yemekte pilav, tatlıda sütlaç ve bazen de sabah kahvaltılarında mücver olarak sürekli tüketilmekte.
Pirinçli Mücver Malzemeleri (6 Kişilik)
3 adet orta boy kabak
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
Yarım demet maydanoz
Kızartma için
1 çay bardağı sıvı yağ
Pirinçli Mücver Nasıl Yapılır?
İlk olarak pirinçleri ayıklayıp bir güzel yıkadıktan sonra küçük bir tencerede haşlamaya bırakıyoruz. Pirinçler lapa olana kadar bir güzel haşlıyoruz. Hemen ardında kabakların kabuğunu soyup rendeliyoruz. Rendeleme işlemi bitikten sonra haşlanan pirinci ve kabağı derin bir kabın içine koyup sırası ile baharatlarının ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. Biraz yoğurduktan sonra unu ve maydanozu ekleyip yoğurmaya devam edin. Hazırlanan hamur biraz cıvık olacaktır. Hamuru hazırladıktan sonra geniş ve yapışmaz bir tavaya sıvı yağı ekleyip ocakta ısınmaya bırakıyoruz. Yağ ısındıktan sonra hamuru da yemek kaşığı yardımıyla parçalar alıp kızmış olan yağın içine koyup kaşığın arkasını ıslattıktan sonra yayvan olmasını sağlıyoruz ve kısık ateşte arkalı önlü kızartıyoruz. Kızartma işlemi bitikten sonra isteğe bağlı sunum yapabilirsiniz.