{ "title": "Pırasalı Mücver", "image": "https://www.mucvertarifi.gen.tr/images/Pirasali-Mucver-13.jpg", "date": "20.01.2024 16:40:37", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "Pırasalı mücver, çok faydalı bir mücver çeşididir. Pırasa yeşil yapraklı bir sebzedir. Sağlığa çok yararlıdır. Herkesin tüketmesi gereken sebzelerdendir. Pırasa her mevsim rahatlıkla bulunan bir sebzedir. Pırasa soğan ve sarımsağa yakındır. İçerisinde çok fazla vitamin ve mineral bulundurmaktadır. Göz sağlığına iyi gelir, kemik sağlığında önemli yeri vardır, doku gelişimine katkı sağlar, kronik hastalıklara karşı koruyucudur, kalp ve damar hastalıklarına iyi gelmektedir. Bunun dışında pırasanın birçok faydası vardır. Kalorisi düşük bir sebzedir. Pırasa diyet listelerinin başında gelmektedir. Mücver bir tür köfte çeşididir. Pırasa ile birleştiğinde çok lezzetli bir tat ortaya çıkmaktadır. Çok sevilen lezzetler arasında yer alır. Mücver ılık servis edilir. Tavada kaşık yardımıyla ya da fırında tepsi ile pişirilir.

Pırasalı mücver malzemeleri
Pırasalı mücver nasıl yapılır?

İlk olarak pırasalar temizlenir ve ince bir şekilde doğranır. Havuçlar rendelenir. Daha sonra maydanoz ve dere otu da ince ince kıyılır. Bir kabın içerisine doğranmış pırasa, maydanoz, dereotu, yumurta, havuç rendesi, süt, kabartma tozu, pul biber, tuz ve baharat eklenir, karıştırılır. Daha sonra yavaş yavaş un eklenir ve sürekli karıştırılır. Çok katı bir kıvamda olmaması gerekmektedir. Bir tavaya sıvı yağı koyulur ve kızdırılır. Kızgın yağa pırasalı mücver karışımı kaşık yardımı ile dökülür ve arkalı önlü kızartılır. Kızartılan pırasalı mücver servis tabağına alınır ve ılık bir şekilde servis edilir.
" } ] }