{ "title": "Pırasa Mücveri", "image": "https://www.mucvertarifi.gen.tr/images/pirasa-mucveri.gif", "date": "21.01.2024 15:57:53", "author": "Nagihan Öztürk", "article": [ { "article": "
Pırasa mücveri, pırasa soğan ve sarımsak ile akraba sayılabilecek bir sebzedir. Pırasada birçok sebzede olduğu gibi bol miktarda C, K ve B vitaminlerine sahiptir. Besin değeri oldukça yüksek olan bir sebzedir. Pırasayı yemeğini pek fazla kimse sevmez fakat pırasanın o kadar çok faydası var ki saymakla bitmez. Pırasa vücuda kuvvet verir, kansızlık sorunu olanların pırasa tüketmesi çok önemlidir. Bağırsak sorunu yaşayanların bağırsaklarının çalışmasına yardımcı olur. Emzirme döneminde anne sütünü artırmaya destek olur. Kış ayların pırasa yemeği tükettiğiniz taktirde grip olma riski azalır. Pırasayı sadece akşam yemeklerinde veya salata olarak değil de sabah kahvaltılarında mücver olarak tüketebiliriz.

Pırasa Mücveri Malzemeleri (6 Kişilik)
Kızartmak için
Pırasa Mücveri Nasıl Yapılır?

İlk olarak pırasayı temiz bir şekilde yıkayın derin bir kabın içine ince ince doğrayın daha önce yıkamış olduğunuz maydanozu da ince ince aynı kabın içine doğrayın. Doğrama işlemleri bitikten sonra yumurtayı ve unu ekleyip elinizle yoğurmaya başlayın, yoğurma işlemi bitikten sonra baharatları sıra ile ekleyip 1-2 dakika daha yoğurduktan sonra 10 dakika dinlenmesi için bekletin. Geniş bir teflon tavaya 1 çay bardağı sıvı yağı koyup ateşin üzerine ısınması için koyun. Tavadaki yağ ısındıktan sonra bir yemek kaşığı yardımı ile pırasalı harçtan alıp ısınmış olan tavaya koyun ve kaşığın arkası ile yassılaştırın her iki tarafını çevirerek kısık ateşte iyice kızartın. Kızartma işlemi bitikten sonra istediğiniz şekilde sunum yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }