{ "title": "Peynirli Mücver", "image": "https://www.mucvertarifi.gen.tr/images/Peynirli-Mucver-54.jpg", "date": "20.01.2024 12:57:46", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Peynirli mücver hem ara sıcak olarak yemek sofralarımızı süsler hem de salata olarak günlerde misafirlere ikram edebileceğimiz şık ve güzel bir lezzettir. Pek çok sebze ile çeşit çeşit mücverler yapabileceğiniz gibi sebzeleri bir arada kullanarak da farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Mücveri tavada kızartabileceğiniz gibi fırında da yapabilirsiniz. Tercih sizin. Şimdiden hepinize kolay gelsin.

Peynirli mücveriçin gereken malzemeler
Peynirli Mücver Nasıl Yapılır?

Peynirli mücver için önce dereotunu, maydanozu ve yeşil soğanı yıkadıktan sonra ince doğrayın ve geniş bir kabın içerisine boşaltın. Daha sonra üzerine soyduğunuz patatesi rendenin iri tarafıyla bir güzel rendeleyin. İçerisine yumurtayı kırarak un, karabiber ve pul biberi de ekleyerek malzemeleri karıştırın. Diğer tarafta bir kâsenin içerisine beyaz peyniri çatal ile ezin ve kaşar peynirini de üzerine rendeleyin, peynirleri diğer malzemelerin üzerine boşaltın. En sona kabakları bırakın. Aksi takdirde kabaklar sulanacaktır. Kabakları da soyarak iri rende ile rendeleyin ve en son aşamada kabak ile tuzu da ekleyerek sulanmasına fırsat vermeden çok az karıştırın. Teflon tavanın içerisine bol sıvı yağ dökün ve kızdırın, kaşık yardımıyla şekil vererek kızgın yağda kızartın ve sıcak şekilde yanında sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

Peynirli mücver daha sağlıklı olsun isterseniz yağlı kâğıt serilmiş fırın kabına kaşık yardımıyla dizerek ya da tepsiye tamamını yayarak fırında pişirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }