{ "title": "Patlıcan Mücveri", "image": "https://www.mucvertarifi.gen.tr/images/patlican-mucveri.gif", "date": "19.01.2024 01:21:42", "author": "esma kınık", "article": [ { "article": "Patlıcan mücveri, yapımı oldukça basit, tadımı ise olağan üstü bir lezzet taşır patlıcan mücverinin. Mücver harcı içerisine rendelenmiş beyaz peynirde konulabilir ve istediğiniz baharatı kullanabilirsiniz. Bu mücver vıcık vıcık yağ çekmez.

Patlıcan Mücveri Malzemeleri
Patlıcan Mücveri Nasıl Yapılır?

Patlıcan soyulacak, 5 mm küp şeklinde doğranacak ve tuzlu su içerisinde 15 dakika bekletilecek. Ardından yıkanacak, süzülecek ve suyu gidinceye kadar sıkılacak. Domates soyulacak, çekirdek yuvaları çıkarılacak ve küçük küp olarak doğranacak. Soğan çok ince yemeklik doğranacak. Sivri biberin çekirdeği çıkarılacak ve küçük küp olarak doğranacak. Sarımsak kıyılacak ve yumurta çırpılacak. Tava içerisine zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine soğan ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Ardından biber ve sarımsak ilave edilerek kavurmaya devam edilecek. Üzerine patlıcan ilave edilecek parlak bir görünüm alıp diriliği gidinceye kadar kavrulacak. Üzerine domates ve tuz ilave edilerek kavrulmaya devam edilecek. Ardından harç ocaktan alınacak ve soğutulacak. Üzerine maydanoz, çırpılmış yumurta, un ilave edilecek ve karıştırılacak. Kızartma yağı tava içerisinde fazlaca kızgın olmayacak şekilde ısıtılacak. Yemek kaşığı ölçüsünde harçtan alınacak ve yağ içerisinde alt üst edilerek kızartılacak.
" } ] }