{ "title": "Mücver", "image": "https://www.mucvertarifi.gen.tr/images/mucver.gif", "date": "19.01.2024 06:14:10", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Mücver, bazı sebzelerin ve yeşilliklerin karışımıyla oluşturulan bir köfte türüdür. Mücver genel olarak ara sıcak olarak yemeye sunulan ve afiyetle yenilen bir tat olmuştur sofralarımızda. Bu tat Türk mutfağına çok eskilerden beri katılmış olan bir tür olarak bilinmektedir. Genel olarak çeşitli sebzelerle yapılır ve içeriğine un, tuz, biber türleri eklenir. Mücverin nasıl yapıldığını ve mücverin yapımında hangi malzemeler kullanıldığını hep birlikte görelim.

Mücver malzemeler
Mücver nasıl yapılır?

Mücveri yapmak için ilk önce kabakları iyice yıkayarak bir kap içerisine alıyoruz. Bu kap içerisine alınan kabakları güzelce rendenin orta kısmıyla rendeliyoruz ve rendeledikten sonra suyunu süzerek kaba koyuyoruz. Hazırlamış olduğumuz kuru soğanları soyarak ufak ufak doğruyoruz ve bunları da kabaklara ilave ediyoruz. Maydanoz, dereotunu da ince ince kıyarak diğer sebzelerin kabına ekliyoruz. Sonrasında unu, tuzu, karabiberi, pul biberi ve kabartma tozunu da bu karışımlara ekleyerek güzelce özdeşleşinceye kadar karıştırıyoruz.

Hazırlamış olduğumuz bu mücver karışımını kızartmak için ocağa bir tava koyarak içine bir miktar sıvı yağ ekliyoruz. Yağ iyice kızgınlaşana kadar kızdırılıp sonra bir kaşık ile mücverden bir miktar alınarak tavaya koyulur ve arkalı önlü olarak kızartılır kızartıldıktan sonra bir tabağa koyularak servise sunulan mücverler afiyetle yenilir.
" } ] }