{ "title": "Mücver Yemeği", "image": "https://www.mucvertarifi.gen.tr/images/Mucver-Yemegi-66.jpg", "date": "20.01.2024 10:54:54", "author": "ikbal şimşek", "article": [ { "article": "Mücver yemeği, Mücver, ana malzemesi kabak olan bir sebze yemeği olarak mutfaklarımızda yer almaktadır. Ana malzemesi kabak olarak kabul edilmiştir fakat kabağın yerine havuç, karnabahar gibi sebzeler de kullanılarak yapılabilir. İnce bir şekilde doğranmış ya da rendelenmiş sebzenin un ve yumurta ile buluştuktan sonra köfte boyutlarında ayrılarak yağda kızartılmasıyla yapılır. Günümüzde diyet yemeklerinde de fırında pişirilerek de tüketilebilmektedir. Ilık ya da soğuk servis edilebilir. Mücverde kullanılan sebze rendelenmiş ya da ince ince doğranmış olması gerekmektedir. Burada kullanacağımız sebzeler kabak veya havuç gibi suyunu salan sebzeler ise elimizde sıkıp fazla suyunu almamız gerekmektedir. Kabak için belirli bir süre tuzla ovulup bekletilmesi gerekmektedir, bu işlem kabağın acılığını almak için gereklidir. Bu şekilde hazırlanan sebzeler, un ve yumurtadan oluşan bir karışımla harmanlanır. Yapılan karışım bu şekilde de pişirilebilir fakat; günümüzde farklı tatlar elde etmek için mücverin içine birbirinden farklı peynir ya da otlar katılabilmektedir. Soğan, sarımsak gibi aroma vericiler de kullanılabilir.

Mücver yemeği için gerekli malzemeler
Mücver yemeği nasıl yapılır?

Yıkadığımız kabaklar, alacalı bir şekilde soyulur ve rendenin iri tarafıyla rendelenir. Mücverin sulanmaması için, rendelenmiş kabağın suyu sıkarak çıkartılır. Taze soğan, nane, maydanoz ve dereotu incecik kıyılır. Yumurtalar karıştırma kabına aktarılır. Rendelenmiş sebzeler, ince doğranmış yeşillikler, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber yumurtaya eklenir. Son olarak un ilave edilir ve bir kaşık yardımıyla hızlıca karıştırılır.

Geniş bir tavaya Ayçiçek yağı alınır ve kızdırılır. Kızdırdığımız tavaya mücver hamurundan birer yemek kaşığı kadar alınıp, kızgın yağa bırakılır. Arkasını ve önünü iyice pişirdiğimiz mücverleri, kâğıt havlu serili bir servis tabağına alıyoruz. Ilık olarak servis ediyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }