{ "title": "Mücver Yemeği", "image": "https://www.mucvertarifi.gen.tr/images/Mucver-Yemegi-66.jpg", "date": "20.01.2024 10:54:54", "author": "ikbal şimşek", "article": [ { "article": "Mücver yemeği, Mücver, ana malzemesi kabak olan bir sebze yemeği olarak mutfaklarımızda yer almaktadır. Ana malzemesi kabak olarak kabul edilmiştir fakat kabağın yerine havuç, karnabahar gibi sebzeler de kullanılarak yapılabilir. İnce bir şekilde doğranmış ya da rendelenmiş sebzenin un ve yumurta ile buluştuktan sonra köfte boyutlarında ayrılarak yağda kızartılmasıyla yapılır. Günümüzde diyet yemeklerinde de fırında pişirilerek de tüketilebilmektedir. Ilık ya da soğuk servis edilebilir. Mücverde kullanılan sebze rendelenmiş ya da ince ince doğranmış olması gerekmektedir. Burada kullanacağımız sebzeler kabak veya havuç gibi suyunu salan sebzeler ise elimizde sıkıp fazla suyunu almamız gerekmektedir. Kabak için belirli bir süre tuzla ovulup bekletilmesi gerekmektedir, bu işlem kabağın acılığını almak için gereklidir. Bu şekilde hazırlanan sebzeler, un ve yumurtadan oluşan bir karışımla harmanlanır. Yapılan karışım bu şekilde de pişirilebilir fakat; günümüzde farklı tatlar elde etmek için mücverin içine birbirinden farklı peynir ya da otlar katılabilmektedir. Soğan, sarımsak gibi aroma vericiler de kullanılabilir.