{ "title": "Mücver Kızartması", "image": "https://www.mucvertarifi.gen.tr/images/Mucver-Kizartmasi-82.gif", "date": "19.01.2024 23:34:39", "author": "Kadriye Özen", "article": [ { "article": "
Mücver Kızartması, Mücver hiç kimsenin hayır demeyeceği ve çok sevilerek tüketilen yiyeceklerden bir tanesidir. Hemen herkes çok severek tüketiyor. Hem farklı sebzeler kullanılarak yapılabilir. Kabak, patates, pırasa ile yapılmış olan çeşitleri en çok sevilen mücver çeşitleridir Kızartma mücver ise çok lezzetli çıtır çıtır olan bir lezzettir. Ani gelen misafirler için yapılabilecek olan lezzetlerden biri mücver kızartmasıdır. Kolay ve pratik olması da sık sık yapılabilme sebeplerinden biridir. Mücver iç malzemesini hazırlanarak kısa sürede içinde sıvı yağ da kızartılarak hazırlanan çok lezzetli bir yiyecektir. Şimdi mücver kızartması tarifine bakalım.

Mücver kızartması için gerekli malzemeler
Mücver kızartması nasıl yapılır?

Çok kolay, pratik aynı zamanda da çok lezzetli bir tariftir. Sebze yemekleri içinde en çok sevilen tariflerden biridir. Mücver kızartmasının yapımı için kabaklar ve patatesler bir bir soyulur ve yıkanır, sonra derin bir kapın içerisine rendelenir. Rendelediğiniz malzemeyi el ile sıkılarak suları atılır. Üzerine yumurtalar kırılır. Karabiber, pul biber ve tuz eklenerek bir güzel karıştırılır. Ardından iki üç kaşık un ilave edilir ve maydanozlar da yıkanıp ayıklanır. Ayıklanan maydanozları ince ince doğrayarak diğer malzemelerin içine eklenir ve iyice karıştırılır. Bir tavanın içine beş altı çorba kaşığı sıvı yağ koyarak ocağın üstüne koyup altı açılır. Daha sonra yağ ısınınca bir yemek kaşığı mücver harcından alarak tavanın içine konulur ve kaşık ile düzleyin. Her iki tarafını kızartın ve servis tabağına alın daha sonra servis yaparak afiyetle yiyin.

" } ] }