{ "title": "Mücver Kek", "image": "https://www.mucvertarifi.gen.tr/images/Mucver-Kek-73.jpg", "date": "21.01.2024 22:56:26", "author": "Hülya Ellikçi", "article": [ { "article": "Mücver kek az yağlı olması ve görüntüsü sebebi ile servis ederken daha hoş bir görüntüye sahip olması bakımından tercih edilen bir tarif olarak karşımıza çıkmaktadır. Evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bu tarif sayesinde sadece misafirlerinize değil aynı zamanda ailenize de lezzetli bir yemek hazırlayabilmeniz mümkün olacaktır. Bu bakımdan evde mutlaka bu tarifi denemeniz gerekiyor.

Mücver Kek Malzemeleri
Mücver Kek Nasıl Yapılır?

Tarifimizi hazırlayabilmek için öncelikle tüm malzemelerimizi hazır hale getiriyoruz. Bunun için de ilk olarak kabaklarımızı bol suda yıkayıp kabuklarını kazıyoruz. Temizlediğimiz kabakları rendenin kalın tarafı ile rendeliyoruz. Daha sonra kabakları bir süzgece alıyoruz ve sıkarak suyunu çıkarıyoruz. Kabaklarımızı bir kenara alıp taze soğanı, dereotunu ve maydanozu yıkayıp ayıkladıktan sonra incecik kıyıyoruz. Yarım yağlı beyaz peynirimizi de ezerek püre haline getiriyoruz. Bir kabın içine yumurtalarımızı kırarak alıyoruz ve içerisine zeytinyağıyla yoğurdu ekleyerek karıştırıyoruz.

Mücver kek için hazırladığımız yumurtaların içerisine hazırladığımız kaşar peyniri rendesini, beyaz peyniri, kabağı, yeşillikleri, karabiber, tuz ve naneyi ekleyip karıştırma işlemine devam ediyoruz. Daha sonra bu karışımın üzerine kabartma tozu ile elediğimiz unu da ekleyerek kıvam alana dek karıştırıyoruz. Kıvam alan karışımı yağlanmış olan fırın kabının içerisine alıyoruz ve bir spatula kullanarak karışımın üzerini düzelterek önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz. Dinlendirdiğimiz ve kek kalıbından çıkardığımız keki dilimleyerek servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }