{ "title": "Kolay Mücver Tarifi", "image": "https://www.mucvertarifi.gen.tr/images/Kolay-Mucver-Tarifi-17.jpg", "date": "20.01.2024 17:33:19", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Kolay mücver tarifi, mücver yapmak için hiç zorlanmayacağınız bir tariftir. Evde akşam yemeğini hazırlarken bu tarifi yanına yardımcı yemek olarak kısa sürede yapabilirsiniz. Elinizin altındaki malzemelerle mücveri hazır edebilirsiniz. Mücver en çok kabakla hazırlanıyor. Yanında yoğurt, ayran, sarımsaklı yoğurtta servis ederseniz, harika bir ikili oluyorlar. Mücverin en önemli püf noktası kıvamının yakalanmasıdır. Eğer mücver karışımı sulu olursa, mücver pişince dağılır. Karışım çok yoğun olursa, bu seferde piştiği zaman katı olur. Mücver dağılmayacak kadar kıvamda olmalı, ancak yerken ağzınızda dağılmalıdır. Lezzeti hazırlandığı sebzenin tadını vermeli, içinde kullanılan diğer malzemelerde hissedilmelidir. İçinde kullanılan unun ve yumurtanın ağırlığı olmamalıdır. Yani kolay mücver tarifi hazırlanırken, ölçülere çok dikkat etmelisiniz. Özellikle ununu ilave ederken hassas olmalısınız. Azar azar unu ilave ederek, kıvamı kontrol etmelisiniz. Zaten mücver yağda kızarırken kendini belli edecektir. Bu kadar gevezelikten sonra tarifi hazırlamaya başlayalım. Herkese kolay gelsin.

Kolay mücver tarifi için gereken malzemeler
Kolay mücver tarifi nasıl yapılır?

Mücver için kullanacağımız kabakları soyarak kâseye rendeleyelim. Diğer malzemeler için başka bir kap kullanalım. İçine taze soğanları ince doğrayalım. Kuru soğanı rendenin iri tarafıyla rendeleyelim. Dereotu, nane ve maydanozları ince doğrayarak ilave edelim. Daha sonra karabiberi, kırmızı pul biber ve tuzu ilave edelim. Malzemelere yumurtayı da koyunca, diğer kasedeki rendelenmiş kabakları elimizle sıkarak diğer kaba alalım. Bunu kabakların fazla suyunu almak için yapıyoruz. Aksi halde mücver karışımı çok sulu olur. Bu malzemeleri karıştırıp, içine unu azar azar ilave edelim. Karışım toparlandığında, mücverde pişirmeye hazır hale gelir. Tavada bol miktarda sıvı yağı kızdırmaya başlayalım. Bir yemek kaşığı ile mücver karışımından alarak tavaya koyalım. Köfte şeklindeki mücverler tavada orta ateşte pişirilmelidir. Bu sayede içleri kolay pişer. Kızaran mücverleri büyük servis tabağına alabiliriz. İsterseniz tabağa kâğıt havlu açarak fazla yağını çekmesini sağlayabilirsiniz. Kolay mücver tarifi işte bu kadar kolay yapılıyor. Sıcak olarak mücveri masaya alabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }