{ "title": "Kıymalı Mücver", "image": "https://www.mucvertarifi.gen.tr/images/Kiymali-Mucver-46.jpg", "date": "20.01.2024 06:27:45", "author": "Yücel", "article": [ { "article": "Kıymalı mücver, yine kabak kullanılarak yapılan yardımcı bir yemek çeşididir. İçerisinde kıyma olmasından dolayı görsel olarak et köftesine benzer, ekmek tüketilmeden de yenilebileceğinden dolayı vereceğimiz mücver tarifi doyurucudur.

Kıymalı mücver için gerekli malzemeler
Kıymalı mücver nasıl yapılır?

Diğer bütün mücverlerde olduğu gibi öncelikle kabaklar iyice yıkanarak temizlendikten sonra soyulup rendelenir. Rendelenmiş Kabaklar iyice sıkılıp suyu çıkarılarak derin bir kaba alınır ve üzerine sarımsaklar rendelenir. Soğan küçük bir kaba rendelenerek suyu sıkılır ve kabağın üzerine eklenir. Rendelenmiş kabağı, rendelenmiş sarımsağı eklediğimiz kaba kıymayı, yumurtayı, kimyonu, karabiberi, unu ve pul biberi de ekleyerek hafifçe karıştırıp mücverin malzemesini hazırlıyoruz. Mücverde kullanacağımız kıyma biraz yağlı olursa daha güzel olur, yağsız kıyma da mücverin içi kuru kalır tadı pek güzel olmaz. Ocağa kızartma tavasını koyup ocağın altını orta ateşe ayarlıyoruz ve içerisine bol miktarda sıvı yağ koyup ısınmasını bekliyoruz. Bu arada yağ ısınırken hazırladığımız kabaklı mücver malzemesi sulanacağı için suyunu süzüyoruz, bir yemek kaşığı yardımı ile kızdırdığımız yağın üzerine mücverimizden biraz alıp kızgın yağa koyuyoruz ve mücverleri arkalı önlü iyice kızartıyoruz ve servis tabağına alıyoruz, yanına patates kızartması veya yoğurt ile servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

" } ] }