{ "title": "Karnıbahar Mücveri", "image": "https://www.mucvertarifi.gen.tr/images/karnibahar-mucveri.gif", "date": "19.01.2024 20:05:39", "author": "Yonca korkmaz", "article": [ { "article": "Karnabahar mücveri, hemen hemen herkesin severek yaptığı bir tariftir. Yöresi hakkında bilgi kaynaklarda mevcut değildir. Fakat çeşitli baharat ve malzemelerle farklı tatlarda mücveri yapmak mümkündür.

Karnabahar mücveri malzemeleri
Karnabahar mücveri nasıl yapılır?

Karnabaharlar küçük küçük ayıklanır ve yıkanır. Yıkanan karnabaharlar derin bir tencereye alınır ve üzerini hafif geçecek şekilde su konulur. Tencere ocağa alınır ve ocak açılır. Karnabaharlar iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan karnabaharlar süzgeç de süzülür ve soğuması beklenir. Soğuyup tamamen süzülen karnabaharlar derin bir kaba alınır. Üzerine bir yumurta, bir çay bardağı beyaz peynir rendesi, un, kabartma tozu, maydanoz, yeşil soğan, tuz ve karabiber ilave edilir. Tüm malzemeler iyice yoğrulur. Hamur haline gelmiş bir kıvam elde edilir. Bu karışımda ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak şekil verilir. Daha sonra yanmaz yapışmaz bir tavaya bolca sıvıyağ konulur. Kızgın sıvıyağın içerisine mücverler atılarak kızartılır. Her iki tarafı kızaran mücverler havlu kâğıt serilmiş servis tabağına alınır. Yoğurt ve yeşilliklerle süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }