{ "title": "Karnabahar Mücver Tarifi", "image": "https://www.mucvertarifi.gen.tr/images/Karnabahar-Mucver-Tarifi-22.jpg", "date": "21.01.2024 11:07:42", "author": "yıldız arslan", "article": [ { "article": "Karnabahar Mücver Tarifi: Karnabahar mücveri pankek görüntüsü lezzeti ile benim en sevdiğim mücverlerden birisidir. Hep aynı sebzelerle aynı şekilde mücver yapmaya alışmışız ama değişiklik istediğinizde işte bu karnabahar ile mücver yapmayı deneyin. Eminim görüntüsü lezzeti ile sizde beğeneceksiniz. Karnabahar robotta çekilince aynı ince bulgura dönüşüyor içine diğer malzemeler girip mücvere dönüştüğünde karnabahar özelliğini koruyor. Karnabahar mücveri yumuşak oldukça lezzetli ve bol vitaminli olduğunda çocuklarınızda çok sevecektir. Bir misafir geldiğinde et yemeklerinin yanında veya tavuk yemeği yanında lezzetli ve şık bir yan yemek olabilir. Karnabahar mücverinin üzerine sarımsaklı yağ döküldüğünde lezzeti iki kat daha artıyor. Şimdi kolları sıvayalım mutfağa karnabahar mücveri yapmaya geçelim. Tarif 16 adet içindir.

Karnabahar Mücveri Malzemeleri
Karnabahar Mücveri Nasıl Yapılır?

Karnabaharı suyun içinde temizce yıkayın dal, dal çiçeklerini ayırın. Temizlenen ayırdığınız karnabahar çiçeklerini robot yardımı ile veya bıçak ile incecik doğrayın. Kırmızı veya yeşil biberini minik, minik doğrayın. Derin bir kap içine yumurtaları kırın sütü ilave edin iyice çırpın. Elenmiş unu, tuzu ve baharatları yumurta karışımının içine ilave edin çırpmaya devam edin. Unun top aklığı tamamen gittiğinde biberleri ve karnabaharı bu harcın içine ilave edin. Yağı bir geniş tavaya koyun ve ocağınızı yakın. Yağ kızartmaya hazır hale geldiğinde içine bir yemek kaşığı ile karna baharlı harç da alıp dökün ve üzerine kaşığın arka yüzü ile düzeltin. Karnabahar mücverinin arka yüzü ön yüzü kızarana kadar kızartın. Kızarmış mücverleri alın bir süzgeç içine veya bir kâğıt havlu üzerine koyun. Mücverlerin yağı çekildikten sonra servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.

Afiyet olsun.
" } ] }