{ "title": "Karışık Mücver", "image": "https://www.mucvertarifi.gen.tr/images/Karisik-Mucver-91.jpg", "date": "19.01.2024 03:38:38", "author": "Rana Betül Örünç", "article": [ { "article": "
Karışık mücver, mücver çeşitlerinden birisidir. Mücver, içerisine birçok malzemenin girdiği un, yumurta ve isteğe uygun sebzelerle yapıla kaşık yardımı ile tavada pişirilen bir çeşit köftedir. Mücver içerisine girilen ana madde ile isimlendirilir. Örneğin kabak varsa kabaklı mücver, patatesli ise patatesli mücver, birçok sebze giriyorsa da karışık mücver ismi verilir. Ana yemeklerin yanında çok fazla yapılır. Hem lezzet olarak hem de görsel olarak sofralara çok yakışmaktadır. Mücver çok faydalı bir köftedir. İçerisinde bulunan sebzeler sağlık açısından büyük önem taşımaktadır. Karışık mücverin içerisinde kabak, havuç, patates sebzeleri girmektedir. Bu sebzelerde kalp sağlığını korur, kanseri önler, kemik sağlığını korur, vitamin ve mineraller açısından da zengindir.

Karışık mücver malzemeleri
Karışık mücver nasıl yapılır?

İlk olarak patates, havuç ve kabaklar iyice yıkanır ve soyulur. Daha sonra bir kabın içerisine havuç, soğan, kabak ve patates rendelenir. Suyu el yardımı ile iyice sıkılır. Daha sonra maydanoz ve dereotu yıkanır ayıklanır ve ince bir şekilde doğranır. Rendelenmiş sebze kabının içerisine eklenir. Kabın içerisine yumurta kırılır, beyaz peynir, elenmiş un, tuz, pul biber ve karabiber eklenir ve iyice karıştırılır. Bir tavaya sıvı yağ koyulur ve kızdırılır. Kızgın yağın içerisine kaşık yardımı ile hazırlanan mücver karışımı alınır ve arkalı önlü kızartılır. Kızartılan karışık mücver servis tabağına alınır ve servis edilir.
" } ] }