{ "title": "Kabaklı Patatesli Mücver", "image": "https://www.mucvertarifi.gen.tr/images/Kabakli-Patatesli-Mucver-72.jpg", "date": "21.01.2024 14:31:48", "author": "Bekir İLBAĞI", "article": [ { "article": "
Kabaklı patatesli mücver, Mücveri yumurta ve un ile karışımına bulamanın mantığı kabak ya da kabak ve diğer sebzelerin karışımı sıcak yağa temas ettiğinde sertleşip mücver topağını tutmasıdır. Karışımın içinde sebzenin çok fazla olması yağın içerisine kızarması için bırakılan mücver topağının dağılmasına sebep olur. Mücver karışımında unun çok olması hamurumsu bir yapıya sebep olur. Karışımın içinde yumurtanın fazla olması mücverin dokulu, esnek plastiği andıran yapıda olmasına sebep olur. Yumurta mücvere lezzeti için eklenmiyorsa, yalnızca yumurtanın sarısının katılması yeterlidir. Mücver denince akla ilk gelen sebze kabaktır. Kabağın yanına tat olarak diğer sebzelerde eklenip mücver yapılmaktadır. Kabaklı ve patatesli mücverin yapımı:

Kabaklı patatesli mücver malzemeleri
Kabaklı patatesli mücver yapımı: Kabakları yıkayıp, kabuklarını soymadan rendeleyiniz. Rendelenen kabakları temiz bir bez marifetiyle suyunu iyice sıkınız. Patateslerin kabuklarını soyup, rendeleyiniz. Patatesler kabaklar gibi sulanmayacağı için sıkılmaya gerek yoktur. Soğanları ve maydanozu ince ince doğrayınız. Doğranmış soğanı ve maydanozu, rendelenmiş kabak ve patatesleri bir kabın içerisine boşaltınız. Hazırlanan malzemelerin üzerine, çırpılmış yumurtaları, unu, karabiberi, kırmızı pul biberi ve tuzu atıp malzemeler birbirine girene kadar karıştırınız. Kızartma işlemi için uygun bir kaba sıvı yağı döküp ocakta kızarmasını bekleyiniz. Yağın kızarmasıyla mücveri yemek kaşığı ile yağın içerisine bırakın. Topların her iki tarafının da kızarması için ters yüz ediniz. Kızaranları bir tabağa alarak malzeme bitene kadar bu işleme devam ediniz. Malzemenin hepsinin pişmesinden sonra ılık bir şekilde servis ediniz. Servis edilirken dileyenlere mücverin üzerine çırpılmış yoğurt da gezdirilebilir.

" } ] }