{ "title": "Kabaklı Havuçlu Mücver", "image": "https://www.mucvertarifi.gen.tr/images/Kabakli-Havuclu-Mucver-84.jpg", "date": "19.01.2024 02:16:40", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Kabaklı Havuçlu Mücver, mücver istenilen her sebzeden rahatlıkla yapılabilir. Genellikle ana madde olarak kabak tercih edilir. Kabak sebzesi içeriğinde fosfor, potasyum, kalsiyum, magnezyum, sodyum ile demir gibi mineraller açısından oldukça zengindir. Kabak çok ok yönlü bir sebze olduğu için her tür yemekte rahatlıkla kullanılabilir. İster salatası, dolması, kızartması, oturtması ya da mezesi yapılabilir. En çok rağbet gören tariflerinden bir tanesi de mücverdir. Hazırlaması oldukça kolaydır. Akşam yemeklerinde aperitif olarak tercih edilebilir.

Kabaklı Havuçlu Mücver İçin Gerekli Malzemeleri

Karışım için
Kızartmak için
Kabaklı Havuçlu Mücver Nasıl Yapılır?

Kabaklı havuçlu mücver tarifinde öncelikli olarak tüm malzemelerin hazırlığı yapılır. Kabakların ve havuçların kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra rende yapılır. Daha sonra süzgece alınarak fazla sularını salmaları beklenir. Yeşil soğan, dereotu ve maydanoz temizlenerek ince ince kıyılır. Geniş bir kâseye yumurtalar kırılır ve çırpıcı yardımıyla karıştırılır. Üzerine avuç içinde sıkılarak kabaklar ve havuçlar ilave edilir. Daha sonra geri kalan tüm malzemeler kâseye ilave edilir. Tüm malzemelerin özleşmesi için kaşık yardımıyla iyice karıştırılır. Ayrı bir tavaya sıvı yağ konularak tava ocağa alınır. Yağ iyice kızdıktan sonra kaşık yardımı karışımdan alınarak sıvı yağın içine atılır. Mücverler altı ve üstü eşit olarak kızarınca yağdan alınır. Havlu kâğıt serili bir tabağa alınarak fazla yağını salması için bekletilir. Karışım bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Daha sonra temiz bir servis tabağına alınan mücverler sıcak olarak sunum yapılır. Tercihe göre yanında yoğurt da servis edilebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }