{ "title": "Kabak Patates Mücveri", "image": "https://www.mucvertarifi.gen.tr/images/Kabak-Patates-Mucveri-37.gif", "date": "22.01.2024 00:59:30", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Kabak Patates Mücveri, tarifi oldukça kolay pratik ve de en önemlisi çok doyurucu bir yemek tarifidir. Günlük hayatımızda günün her öğününde rahatça tüketebilirsiniz. Hemen her zaman evinizde bulunan malzemelerle yapabileceğiniz kolay ve hesaplı bir tariftir. Ben bu lezzeti beraber kullandım kabak ve patatesleri bir arada tercih ettim. Ana siz ayrı ayrı da yapabilirsiniz. Pazar kahvaltılarınızda kabak patates mücverini yaparak komşu ve arkadaşlarınız ile afiyet ile yiyebilirsiniz. İsterseniz bu güzel tarifi sizleri daha fazla bekletmeden hemen paylaşalım. İşte malzeme listesi;

Kabak Patates Mücveri İçin Gerekli Malzemeleri
Kabak Patates Mücveri Nasıl Yapılır?

Öncelikle patatesi kabak mücveri yaparken malzemeleri hazırlayıp bir kenarda bekletip sonradan karışımı yapın. Kabak ve patatesleri güzelce yıkayıp soyun. Daha sonra genişçe bir kap alın ve içine rendeleyin. Rendenin büyük tarafından veya küçük tarafından rendelenmesi önemli değildir. Tamamen isteğinize bağlıdır. Kabak ve patatesleri rendeleyip bitirdikten sonra bir süzgeç yardımı ile iyice suyunu bitirene kadar sıkın. Önceden biraz tuz eklerseniz daha çabuk sulanacaktır. İşlem bittikten sonra yeşil soğan ve maydanozu ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Doğradığınız maydanoz ve yeşil soğanı rendeleyip suyunu sıktığınız patates ve kaçakların içine ilave edin. İlave ettikten sonra karabiberi, pul biberi, tuzu ve unu da ekledikten sonra iyice karıştırın. Eğer unu az olduysa tekrar ekleyebilirsiniz.

Başka bir taraftan teflon tavanın içine sıvıyağı koyun ve kızdırın. Kızdıktan sonra bir kaşık yardımı ile kabak patates mücverinden bir kaşık alıp kızgın yağa koyun. Kaşığın tersi ile mücveri düzleyelim. Kısık ateşte fazla harlı ateşte pişerse eğer kabak ve patateslerin üzeri yanarken içi çiğ kalacaktır. Eğer fazla kısık ateşte pişirirseniz içine fazla yağ çekecektir. Bu sebeple orta ayar ateşte pişirmeniz çok önemlidir. Orta ateşte kabak patates mücverin altı kızardıktan sonra diğer tarafını çevirin ve o tarafın da güzelce kızarmasını sağlayın. Kızaran kabak patates mücverlerini havlu kâğıt serilmiş servis tabağına koyun. Hazırladığınız harç bitenle kadar bu işlemi tekrarlayın. Kabak patates mücveriniz hazır. İster sıcak ister soğuk olarak tüketebilirsiniz. Herkese şimdiden afiyet olsun.
" } ] }