{ "title": "Kabak Mücveri Nasıl Yapılır", "image": "https://www.mucvertarifi.gen.tr/images/kabak-mucveri-nasil-yapilir.gif", "date": "19.01.2024 08:44:14", "author": "zülfü çakmak", "article": [ { "article": "
Kabak mücveri nasıl yapılır, Anadolu yemeklerinden biri olan kabak mücveri çoğu şehrimizde yapılan ara sıcaklardan biridir. Fazla zorlanmadan kısa sürede yapıp lezzetine doyacağımız bir lezzettir kabak mücveridir. Bu sayede eğer kabağı sevmeyen biri bile kabağı sever hale gelecektir bu yemeği yedikten sonra sizden tarifini bile isteyecektir. Mücver yağı çektiği için kimi kişilere biraz yağlı ağır gelebilmektedir. Birçok sebzenin mücveri yapılmaktadır ve hemen hemen aşağıdaki malzemeler değişmemektedir. Sağlık açısından hafif bir mücver isterseniz malzemelerinizi hazırlayıp fırın tepsisine döşeyerek fırında da pişirerek kalori miktarını düşürebilirsiniz. Ancak ben bu defalık yağda kızarttım ve yağını çelmesi için kızaran mücverleri kâğıt havlunun üzerine koydum. Kabak mücverini hazırlarken kabaklarınızı, isterseniz robottan geçirebilir ister rendeleyip içine tercih ettiğiniz baharatları ilave ederek tadını zenginleştirebilmek size kalmış. İsterseniz aynı hamur harcına değişik bir aroma katmak için birer tane havuç veya patates ilave edip daha çok çeşitli bir kabaklı mücver hazırlayabilirsiniz. Bu sayede lezzetli zengin bir kabak mücveri yapmış olursunuz.

Kabak mücverinin malzemeleri
Kabak mücverimizin yapılışı kâğıdı kalemi hazırlayın bu tarifi kaçırmayın sakın

Kabakları ince ince rendeleyip sıkıyoruz ve sıktıktan sonra suyunu süzüyoruz ve ardından bir tabağa alıyoruz. İçine bir yumurtayı kırıp ince doğranmış dereotunu soğanı ve maydanozu ekleyip unu da ekliyoruz. Daha sonra teker teker karabiber, tuz ve kabartma tozunu ilave edip çok koyu sert kıvamlı olmayan bir hamur hazırlamış oluyoruz. Hamuru bekletmiyoruz yoksa kabaklar sulanabilir bu da yemeğin tadını bozar hiç iyi olmaz bu yüzden fazla bekletmeden yapışmaz tavada kızdırdığımız yağa kaşık yardımıyla harcımızdan döküp biraz bastırıyoruz düzleştirerek ve iki yönünü da güzelce kızartmaya başlıyoruz. Kızaran kabak mücverlerin yağını emmesi için kâğıt havlu üzerine alıp çok geçmeden servis yapıyoruz.

Afiyet bal şeker olsun.
" } ] }