Kabak mücver, lezzetli bir tarif olmakla birlikte yapımı kolay bir köfte türüdür. Bu köfte türü kızartılarak yapılır ve yapım aşaması oldukça basittir. İçerdiği malzemelerce vitamin deposudur ve tüketilmesinde oldukça fayda vardır. Sebze severler için vazgeçilmez bir kızartma türü olan mücver genel olarak bizim kültürümüzde kabak kullanılarak yapılır. Mücverin yapım aşaması aşama, aşama aşağıda sizlere sunulacak olup lezzetli bir yiyecek sunuma sunulacaktır.
Kabak mücveri için gereken malzemeler
5 adet orta boy kabak
3 adet orta boy kuru soğan
2 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Un
Tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
Karabiber
Pul biber ve isteğe bağlı olarak kullanılabilecek olan diğer baharat türleridir.
Kabak mücveri nasıl yapılır?
Kabak mücverine ilk olarak kabakları ve diğer hazırlamış olduğumuz sebzeleri yıkayarak başlıyoruz. Sonrasında yıkanmış olan kabakları rendenin orta kısmında güzelce rendeliyoruz. Rendelemiş olduğumuz kabakları suyunu süzerek ayrı bir kaba alıyoruz. Kuru soğan, maydanoz ve dereotunu da güzelce ince ince kıyarak kabakların içerisine ekliyoruz. Sonrasında 2 adet yumurtayı da içerisine kırıp tuz, karabiber, pul biber, kabartma tozunu da ekleyerek iyice karıştırıp bırakıyoruz.
Hazırlamış olduğumuz tavanın içerisine bir miktar sıvı yağı koyarak iyice kızdırılmasını sağlıyoruz ve iyice kızan yağın içerisine bir yemek kaşığı yardımıyla yapılan kabak mücveri karışımından ekliyoruz arkalı önlü kızarttığımız mücverleri bir tabağa servis ederek sunuma hazırlayıp afiyetle yiyebiliriz.