{ "title": "Kabak Köftesi Mücver", "image": "https://www.mucvertarifi.gen.tr/images/Kabak-Koftesi-Mucver-33.jpg", "date": "20.01.2024 06:36:56", "author": "Canan Özüt", "article": [ { "article": "Kabak köftesi mücver, rendelenmiş kabakların yumurta, un, karabiber, tuz, dereotu ile yoğurulup hazırlanması, bunun ardından kızgın yağa avuç içi büyüklüğünde kaşık yardımıyla bırakılıp pişirilen çok lezzetli bir köfte türüdür. Yapımı da oldukça kolaydır.

Kabak köftesi mücver malzemeleri
Kabak köftesi mücver nasıl yapılır?

Kabaklar güzelce yıkadıktan sonra kabukları bıçak yardımıyla soyulur. Derin bir kaba rendelenir. Kabağın suyu çıktığı için suyu süzülür. Üzerine un, karabiber, nane, tuz, yumurta ilave edilir. Soğanlar rendelenir, taze soğanlar ise ince doğranır. Bu malzemelerin hepsi iyice karıştırılır. Daha sonra kaşık yardımıyla kızmış tavadaki yağa bırakılır ve üzeri kahverengi olana kızartılır. Sonrasında peçete serilmiş servis tabağına alınır. Yanında isteğe göre cacık veya yoğurt ile servis edilir.

Afiyet olsun.

" } ] }