{ "title": "Fırında Sebzeli Mücver", "image": "https://www.mucvertarifi.gen.tr/images/firinda-sebzeli-mucver.gif", "date": "20.01.2024 00:48:19", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Fırında Sebzeli Mücver, oldukça lezzetli olmakla birlikte yağ oranı çok az olduğundan dolayıdır ki tüketiminde hiçbir sakınca yoktur.

Fırında sebzeli mücver için kullanılacak malzemeler
Yukarıda belirtmiş olduğum sebzelerle harika bir mücver elde etmiş olacağız. Sizlerde bu sebzeli mücverleri afiyetle yiyecek ve lezzetine doyamayacaksınız.

Fırında Sebzeli Mücver Nasıl Yapılır?

İlk önce sebzelerimizi güzelce yıkıyoruz sonrasında kabak, patates, soğan, havucu özenle rendeliyoruz. Rendeden geçirdiğimiz bu sebzelerin suyunu süzerek bir kaba alıyoruz. Sonrasında ıspanak, maydanoz, nane, dereotunu da ince ince doğruyoruz.

Kuru soğanı da doğrayıp bunlara ekleyerek iyice karıştırıp içerisine yumurtayı, tuzu, karabiberi, pul biberi de ekleyerek iyice karıştırıp özdeşleştirip yağlamış olduğumuz fırın tepsisine seriyoruz. Sonrasında da bu tepsiyi önceden ısıtmış olduğumuz 200 derecedeki fırına sürüyoruz. Pişene kadar kontrol ediyoruz herkes kendi fırınının ayarını bilir bunun için bir saat belirtmedim.

Sonra güzel bir sunumla afiyetle yemek için misafirlerimize ve aile fertlerimiz sunuyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }