{ "title": "Fırında Patates Mücveri", "image": "https://www.mucvertarifi.gen.tr/images/firinda-patates-mucveri.gif", "date": "19.01.2024 09:10:36", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "
Fırında Patates Mücveri, afiyetle yenilebilen bir tattır. Bolca patates ve içeriğinde bazı değişik yeşilliklerde eklenerek yapılan fırında patates mücveri bizim kültürümüzde önemli bir yere sahiptir. Fırında patates mücveri, patates içerdiğinden dolayı bir protein kaynağıdır. Bu protein kaynağını sizlere lezzetli bir şekilde afiyetle yemeniz için sunacağım.

Fırında patates mücveri için kullanılan malzemeler
Fırında patates mücveri nasıl yapılır?

İlk önce patatesleri ve yeşillikleri yani maydanoz ve dereotunu iyice yıkayarak işe koyuluyoruz. Sonrasında yıkanan bu patatesleri bir rende yardımıyla rendenin orta kısmıyla iyice rendeliyoruz rendelenen bu patatesleri suyunu süzerek bir kaba alıyoruz. Maydanoz ve dereotunu da ince ince kıyarak elden geçirip bunları da patatesi eklediğimiz kaba koyuyoruz. Sonra soyulmuş olan kuru soğanları da rendeden geçirerek ya da ufak ufak doğrayarak elden geçiriyoruz ve bunların da suyunu süzüp kaba ekliyoruz.

Tüm bu malzemeleri o kap içerisine yumurta, karabiber, tuz, pul biber ve kabartma tozu da eklendikten sonra iyice özdeşleşinceye kadar karıştırıyoruz. Yağlamış olduğumuz bir fırın tepsisinin üzerine yapmış olduğumuz bu malzeme karışımını sererek önceden hazırlamış olduğumuz 200 derecedeki fırınımıza sürüyoruz. Fırın içerisinde tepsinin yüzeyi kızarana kadar bekliyoruz çünkü her fırın farklı olduğundan dolayı belli bir saat verilmemekte. Sonrasında pişen fırın patates mücverini sunuma hazır hale getirerek tabaklara sunum yapılır ve afiyetle yenilir.

Afiyet olsun.
" } ] }