{ "title": "Fırında Kabak Mücver", "image": "https://www.mucvertarifi.gen.tr/images/firinda-kabak-mucver.gif", "date": "20.01.2024 08:34:15", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Fırında Kabak Mücver, yağda kızartılmış olarak hazırlanan mücvere göre daha az miktarda yağ içerir. Yani yağ yok denecek kadar az kullanılır. Herkes bu mücveri tüketebilir ve lezzetli bir tattır. Mücver bizim kültürümüze çok eskilerden kalma biz lezzet olarak bilinmektedir ve sürekli olarak ara sıcaklarda ya da kahvaltılarda karşımıza çıkan bir kızartma türüdür. Bu tür genellikle yapımı kolay olduğundan dolayı tercih edilen bir yemektir.

Fırında kabak mücveri için kullanılacak olan malzemeler
Fırında Kabak Mücver Nasıl Yapılır?

Hazırlamış olduğumuz malzemeleri teker teker iyice yıkayıp bir kaba alıyoruz. İlk önce kabakları güzelce rendenin orta kısmıyla rendeleyerek ayrı bir kap içerisine suyunu süzerek alıyoruz. Sonra dereotu, yeşil taze soğan, kuru soğan ve maydanozları da ince ince doğrayarak o kap içerisine ekliyoruz. Yumurtaları ayrı bir kap içerisinde iyice çırparak içerisine tuz, karabiber, pul biberi ekliyoruz. Beyaz peyniri de rendeleyip yumurtalarla birlikte yeşillik ve sebzelerle birlikte iyice karıştırıyoruz. Kabartma tozu ve unu da ekleyerek tekrardan karıştırıp kıvamını ayarlıyoruz.

Sonrasında hazırlamış olduğumuz bu karışımı fırın tepsimizi çok az miktarda yağla yağlayarak karışımı tepsimize boşaltıyoruz. Önceden 200 derecede ısıtılmış olan fırınımıza sürüyoruz. Herkesin kullanmış olduğu fırın farklı olduğundan dolayı belirli bir süre verilmemektedir herkes kendi fırınına göre pişip pişmediğini kontrol edecektir. Bir müddet sonra kızarmaya başlayan fırında kabak mücveri iyice kızarınca üzerine rendelenmiş olan kaşar peyniri serpilir ve birkaç dakika beklenir. Fırında kabak mücverimizi ayrı ayrı tabaklarda servise hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }