{ "title": "Fırında Ispanaklı Mücver", "image": "https://www.mucvertarifi.gen.tr/images/Firinda-Ispanakli-Mucver-24.gif", "date": "20.01.2024 03:01:12", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Fırında ıspanaklı mücver, klasik mücver tarifinden oldukça farklı bir lezzettir. Mücver denilince akla ilk başta kabak gelir ama özellikle ıspanak ile yapılan mücver sulanıp ezilmediği için yapımı daha kolaydır. Şimdiden afiyet olsun.

Fırında ıspanaklı mücver için gereken malzemeler
Fırında Ispanaklı Mücver Nasıl Yapılır?

Fırında ıspanaklı mücvere başlamadan önce başlamadan önce ıspanakları sirkeli su ile iyice temizledikten sonra ince ince doğrayın. Maydanozu, dereotunu, taze soğanı da iyice yıkayarak ince ince doğrayın. İyice kurutulmuş ekmekleri mutfak robotunda köftelik bulgur büyüklüğünde inceltin. (Yerine galeta unu ya da bayat ekmek kırığı da kullanabilirsiniz.) Derin bir kabın içine lor peynirini, yumurtayı, karabiberi, tuzu, pul biberi, İnce kıyılmış naneyi, maydanozu dereotu, taze soğan ve ıspanakları da ekleyerek ezmeden karıştırın. Daha sonra üzerine un, ekmek kırığı ve kaşar peyniri rendesini de ekleyerek sulanmasına fırsat vermeden karıştırın. Yağlı kâğıt serilmiş ısıya dayanıklı cam kaba kaşık yardımı ile mücver harcından aralıklı aralıklı dökün. (Arzu ederseniz kek gibi tamamını dökerek de pişirebilirsiniz) Daha önce ısıttığınız yaklaşık 170 derece sıcaklıktaki fırında 25 dakika üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Fırında ıspanaklı mücverin ilk sıcağı çıktıktan sonra hazırladığınız sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.

Tarifi kek gibi pişirmenizi tavsiye ederim. Çünkü hem daha pratik olur hem de sonrasında istediğiniz gibi keserek servis yaparsanız görüntüsü daha güzel olur.

Afiyet olsun.
" } ] }