{ "title": "Fırın Mücver", "image": "https://www.mucvertarifi.gen.tr/images/firin-mucver.gif", "date": "20.01.2024 00:52:45", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Fırın mücver genel olarak az yağ içerdiği için diyet yapanların tercihi olmaktadır. Fırın mücver bizim kültürümüze çok eskilerden beri girmiştir. Bu kültür hala devam etmekte olup vazgeçilmez bir ağız tadıdır. Mücver genel olarak kabak ve yanında ek olarak bazı sebzelerle yapılmaktadır. Sizlere fırın mücverinin nasıl yapıldığını şimdi sıralayacağım.

Fırın mücveri yapımında kullanılan malzemeler
Fırın Mücver Nasıl Yapılır?

Fırın mücverine ilk önce kabakların ve diğer yeşillik malzemelerinin yıkanmasıyla başlanır. Bundan sonraki aşamada ise yıkanan kabaklar rendeden geçirilerek suyu süzüldükten sonra ayrı bir kaba alınır. Sonra yıkanmış olan yeşil soğan, maydanoz, dereotu ince ince doğranır. Kabuğu soyulmuş olan kuru soğanda ince ince kıyılır. Sonrasında ise tüm malzemeler sırasıyla birbirine katılarak tuz, karabiber, pul biber ve kabartma tozu eklenerek iyice karıştırılarak birbiriyle özdeşleştirilir.

Hazırlanmış olan bu karışım bir tepsinin altı yağlanarak malzemeler bu tepsiye serilir ve önceden 200 derecede ısıtılmış olan fırınımıza malzeme kaplı olan bu tepsi sürülür. Herkesin fırını değişik olduğundan dolayı belirli bir saat verilmeksizin fırın mücveri kızarıncaya kadar pişirilir ve sunumu tabaklara hazırlanarak afiyetle yenilir.
" } ] }