{ "title": "Fırın Kabak Mücveri", "image": "https://www.mucvertarifi.gen.tr/images/Firin-Kabak-Mucveri-78.jpg", "date": "21.01.2024 22:33:34", "author": "necati yaman", "article": [ { "article": "Fırın kabak mücveri: çok besleyici sağlıklı bir sebze yemeğidir. Ne yazık ki kabak sofrada fazla sevilmez ama bu şekilde pişirilirse herkes tarafından sevilerek yenir. Böylece ailemiz çocuklarımız olsun kabağın faydalarından yararlanmış olurlar. Fırında kabak mücverini misafirlere de ara yemek olarak sunabiliriz. Kabak mücverini kare şeklinde dilimledikten sonra servis tabağına alıp üstüne sarımsaklı yoğurt ve birkaç dal dereotu ile süsledikten sonra servis yapabilirsiniz. Şimdi fırında kabak mücverinin tarifine geçelim.

Fırın kabak mücveri için gerekli malzemeler
Fırın kabak mücveri nasıl yapılır?

Kabakları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyerek suyunu sıkıyoruz. Maydanozu, yeşil soğanı ve dereotunu yıkayıp ince ince doğruyoruz. Derin bir kâseye iki adat yumurtayı kırıyoruz. Mikserle ya da çatalla köpürene kadar çırpıyoruz. Beyaz peyniri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz, peynir iyice ezilmiş olacak. Daha sonra yeşillikleri de ekliyoruz. Azar azar un ilave ediyoruz. Karışımımız çok cıvık olmamalı unu eklerken buna dikkat edelim. Pişirme kağıdınız varsa fırın tepsisine serin, yoksa da fırın tepsisini az bir şekilde yağlayın. Malzemeyi tepsiye döküp düzelttikten sonra 160 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar serpiyoruz, fırına tekrar alıp kaşarlar kızarana kadar pişiriyoruz. Fırında kabak mücverimiz hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }