{ "title": "Domates Mücveri", "image": "https://www.mucvertarifi.gen.tr/images/Domates-Mucveri-52.jpg", "date": "21.01.2024 20:21:49", "author": "Mustafa Zafer Kaya", "article": [ { "article": "Domates mücveri, geleneksel Türk mutfağının en önemli yemeklerinden birisidir. Genellikle kabakla yapılır fakat diğer sebzelerle de yapılabilir. Lifli ve sulu olmayan sebzelerden yapılan türleri yağda kızartılır. Sulu sebzelerden yapılan türleri ise fırına sürülür. Domates mücveri yapımında un kullanılır. Evde bayat ekmeği olanlar ise ekmeği 5-6 saat dışarıda bekletip sertleşmesini bekler ve onu rendeleyerek kullanabilir. Mücver yapımı oldukça kolay ve kısa süren lezzetli bir yemektir. Ayrıca fırında yapılan çeşitlerinde çok az yağ olduğu için sağlıklıdır da. Gece geç vakitlerde tüketilse bile şişkinlik yapmak ve kolesterolü yukarılara çıkartmaz. Hazmı da oldukça kolaydır. Malzeme listesi çok kısa ve ucuzdur, o yüzden her evde kolaylıkla hazırlanabilir. Taze tüketilmesi gerektiği için genellikle restoranlarda bulunmaz. Soğuduğunda tadı bozulur ve çabuk bayatlar. Bu yüzden evde hazırlamalı ve sıcakken tüketmelisiniz. Evde mücver hazırlamak isteyenler için kolay tarif, malzemeler ve hazırlanış şu şekildedir:

Domates mücveri malzemeleri
Domates Mücveri Nasıl Yapılır?

Domateslerin kabuğunu soyun ve ince ince dilimleyin. Suyunu süzün. Ardından derin bir kaba yumurtaları kırın. Üzerine ekmek kırıntılarını ekleyin ve karıştırın. Tuz ve baharatları da ekleyin. Domatesleri de üzerine ekleyin ve karıştırın. Çatlamaz cam kabın dibini yağlayın ve karışımı bu kaba boşaltın. Domates suyunu kabın üzerini geçmeyecek şekilde boşaltın. İsteğe bağlı domates suyunu saklayıp başka bir yemekte de kullanabilirsiniz. Karışımı daha önceden ısıtılmış 200 derece fırına sürün ve ortalama 20 dakika pişirin. Üzerine telli peynir veya kaşar peynir rendeleyerek sıcak servis edebilirsiniz.
" } ] }